Fanzone
Mateu Alemany, director de futbol del Barça
Foto: Mateu Alemany, director de futbol del Barça | Alejandro García. EFE
FC Barcelona

Entra Deco, surt Alemany: el Barça sorprèn amb l'adeu definitiu del director de futbol

Temps de lectura: 3 minuts
Mateu Alemany, director de futbol del Barça
Foto: Mateu Alemany, director de futbol del Barça | Alejandro García. EFE

Ara sí, Mateu Alemany plega del Barça. El club ha comunicat la marxa del director de futbol, que marxarà en acabar el mercat de fitxatges, coincidint amb el fitxatge de Deco com a nou director esportiu. Així, després d'anunciar que deixava l'entitat el mes de maig i de desdir-se després tot dient que el Barça era el seu "lloc", la seva sortida ja és definitiva.

Per què és important? No hi ha un dia tranquil als despatxos de Can Barça. Alemany era l'home fort dels comptes blaugranes, l'encarregat de quadrar la caixa i de reconstruir l'equip de Xavi Hernández, aprofitant les oportunitats de mercat i activant les palanques que han permès guanyar la lliga malgrat la ruïna econòmica.

Què en sabem? El club ha emès un comunicat aquest dimecres 16 d'agost anunciant la incorporació de Deco com a director esportiu les properes tres temporades.

  • El mateix text recorda que el mes de maig, l'entitat blaugrana ja va explicar que Alemany "es desvincularia de les seves responsabilitats un cop finalitzat l'actual mercat de fitxatges el proper 2 de setembre".

D'on venim? El director de futbol havia tancat un acord amb l'Aston Villa per construir un projecte guanyador amb Unai Emery com a entrenador del conjunt anglès, sense deixar de treballar a Can Barça a l'estiu per tancar els fitxatges de la nova temporada.

  • Poc després, Alemany (que havia estat director del València i que va ser fitxat per Joan Laporta quan va guanyar les darreres eleccions) va fer marxa enrere.
  • "L'Aston Villa té un projecte impressionant i un dels millors entrenadors d'Europa, però després d'una reflexió personal, el meu lloc és aquest. Estic compromès amb aquest club, el més gran del món", va dir.

Qui és Deco? Anderson Luis de Souza, més conegut com a Deco, va ser jugador del primer equip entre els anys 2004 i 2008. Migcampista, va ser titular de la mà de Frank Rijkaard de la plantilla guanyadora de la Champions del 2006 contra l'Arsenal a París.

  • Ara, serà "el màxim responsable de la secció de futbol". "L’encarregat de marcar la filosofia esportiva del FC Barcelona i confeccionar la plantilla juntament amb l’entrenador i el cos tècnic", especifica el comunicat d'aquest dimecres.

Tanmateix: Deco és propietari d'una agència de representació de futbolistes que, de fet, representa l'extrem culer Raphinha. Fet que contradiu el codi ètic del Barça, i ningú no ha donat detalls sobre en qui recaurà l'empresa.

A partir d'ara: Deco i Mateu Alemany "treballaran conjuntament fins al tancament del mercat d'estiu", especifica el comunicat. La data en què Alemany farà les maletes i deixarà la Junta Directiva de Laporta és el 2 de setembre.

  • Així mateix, tot sembla indicar que hi haurà més canvis, ja que el club assegura que detallarà "en les properes setmanes" com queda la nova estructura esportiva.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Joan Laporta