Fanzone
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE
Cas Rubiales

La Fiscalia investiga el petó de Rubiales per un delicte d'agressió sexual

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE

El cas Rubiales no s'acaba. La Fiscalia ha emès un comunicat sobre el petó suposadament forçat del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol a la jugadora Jennifer Hermoso i ha assegurat que l'investiga per delictes d'agressió sexual.

Per què és important? La polèmica del petó de Rubiales a Hermoso ha causat un terratrèmol social i polític que ha acabat amb el president espanyol, Pedro Sánchez, demanant la seva dimissió i ell atrinxerat sense plegar.

Què en sabem? La Fiscalia Provincial de Madrid ha obert un expedient amb investigacions sobre el petó de Rubiales que "podria ser constituïu de delicte d'agressió sexual".

  • La fiscal Ana María Galdeano Santamaría ha anunciat que ha recopilat tota la informació necessària per a la investigació i que ho deriva a la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Què ha dit Rubiales? Després d'anunciar que no plegarà al capdavant de la federació, ha avisat que emprendrà mesures legals contra diversos dirigents polítics de Podemos que l'han acusat de practicar una "agressió sexual".

  • Ha carregat contra la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per haver titllat d'agressió sexual el seu petó forçat. "Els hi hauria de caure la cara de vergonya de saber que poden pensar les que han patit de veritat agressions sexuals", ha dit.

En detall: Diversos cops quan ha endurit el discurs contra l'actual corrent feminista la sala ha aplaudit les seves paraules. A la part final del seu parlament ha cridat, tot generant sorpresa a tots els presents: "No dimitiré!".

  • Jorge Vilda i Luis de la Fuente, seleccionador masculí, s'han desfet en aplaudiments davant les paraules de Rubiales, que s'ha mostrat com una víctima d'una cacera.