Fanzone
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE
Cas Rubiales

El Consell Superior d'Esports posa una "falta greu" a Rubiales per fer-lo cessar

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: El president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE

Primera reacció. El Consell Superior d'Esports interposarà una denúncia contra el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, amb una "falta molt greu".

Per què és important? Aquest organisme és el que pot fer cessar Rubiales com a president de la federació, després que aquest s'atrinxeri al càrrec.

Què en sabem? Víctor Francos, president del Consejo Superior de Deportes, ha anunciat que s'iniciarà els tràmits per denunciar Rubiales.

  • "Acabo d'activar tots els mecanismes a l'abast del Consell Superior d'Esports per prendre les mesures oportunes", ha assegurat en declaracions a la Cadena Ser. En aquest sentit, ha anunciat que ho elevaran al Tribunal Administratiu de l'Esport "una denúncia com a falta molt greu".

En aquest sentit, ja hi ha dirigents polítics que s'han pronunciat. La líder de Sumar i vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha afirmat que l'executiu espanyol "ha d'actuar i prendre mesures urgents" perquè Rubiales marxi.

  • Díaz ha qualificat "d'inacceptable" l'assemblea de la Federació en què Rubiales ha expressat que no pensava dimitir. "S'ha acabat la impunitat per les accions masclistes. Rubiales no pot seguir al càrrec", ha conclòs. 

A més: La Fiscalia Provincial de Madrid ha obert un expedient amb investigacions sobre el petó de Rubiales que "podria ser constituïu de delicte d'agressió sexual".

  • La fiscal Ana María Galdeano Santamaría ha anunciat que ha recopilat tota la informació necessària per a la investigació i que ho deriva a la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

D'altra banda: La FIFA, el màxim organisme regulador del futbol i organitzador precisament del Mundial, ha obert un expedient a Rubiales pel petó. 

Categoria: Fanzone