Fanzone
Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff
Foto: Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff | FCB
Futbol

Les futbolistes mantenen la vaga: Aquest cap de setmana no hi haurà partits de la Lliga F

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff
Foto: Imatge del partit del Gamper a l'Estadi Johann Cruyff | FCB

Després de tres dies de negociacions a contrarellotge, la falta d'acord entre els sindicats i la Lliga Femenina ha portat les jugadores a mantenir la vaga en les pròximes dues jornades de la competició

Per què és important? Les jugadores diuen prou a la situació que viuen i al menyspreu que han hagut de patir durant tants anys. Ara reclamen els seus drets laborals.

Què en sabem? A només 48 hores per l'inici de la competició, sembla difícil arribar a un acord per desconvocar la vaga. Aquest divendres 8 de setembre havia de començar la Lliga F, però la falta d'acord implica una aturada definitiva de la competició. 

  • Després de 10 hores de reunió aquest dimecres les dues parts mantenen les discrepàncies i, de moment, no hi ha data per una nova trobada.

Què demanen? Els sindicats reclamen millors condicions per a les jugadores, i que aquestes rebin "un tracte just i digne" de tal manera que es redueixi la bretxa salarial que existeix actualment en el món de l'esport.

  • El principal desacord en aquest moment és per 3.000 euros anuals al salari mínim. Els sindicats demanen 23.000 i la patronal ofereix 20.000 amb opció d'arribar a la demanda de la part social si hi ha beneficis.

Context: El futbol femení viu un moment gloriós amb la victòria de les jugadores del FC Barcelona a la Champions i la victòria de la selecció espanyola al Mundial.

  • Aquest auge de reconeixement a la feina de les esportistes també els ha donat forces per poder reclamar unes condicions dignes, que fa anys que demanen, i aconseguir més igualtat en un sector que encara està dominat pels homes.

D'on venim? Les negociacions, que van començar fa un any, s'han accelerat aquest mes a les portes de l'inici de la lliga, però el futbol femení espanyol ha viscut altres vagues.

  • La primera va ser el novembre de 2019 quan les jugadores demanaven el primer conveni col·lectiu. Va tenir un seguiment unànime i es va arribar a un preacord que va fixar en 16.000 euros bruts anuals el sou mínim.
  • El 2022 el futbol femení va donar un altre gran pas quan les jugadores van aconseguir la professionalització.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol Lliga