Fanzone
Les jugadores del Barça celebrant un gol
Foto: Les jugadores del Barça celebrant un gol | FCB
Futbol

Acord entre la Lliga F i els sindicats per desconvocar la vaga: la clau, un salari mínim

Temps de lectura: 2 minuts
Les jugadores del Barça celebrant un gol
Foto: Les jugadores del Barça celebrant un gol | FCB

Després de dies de negociacions, la Lliga Femenina i els sindicats de jugadores han arribat a un acord que permet desconvocar la vaga. 

Per què és important? Les futbolistes havien dit prou diuen a la situació que viuen i al menyspreu que han hagut de patir durant tants anys. Ara reclamen els seus drets laborals i han aconseguit fer un pas endavant. 

Situació actual: Després d'una nova i llarga jornada de negociació, amb mediació pel mig, la Lliga F i els sindicats han arribat a un acord amb relació al salari mínim de les jugadores que permet la desconvocatòria de la vaga. 

En detall: Ambdues parts han subscrit un acord per les pròximes tres temporades pel qual s'estableix els següents salaris mínims:

  • Temporada 2023/24: El salari mínim serà de 21.000 euros, fins a incrementar-se als 23.000 en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.
  • Temporada 2024/25: El salari mínim se situarà als 22.500 euros, podent-se incrementar fins als 25.000 en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.
  • Temporada 2025/26: El salari mínim serà de 23.500 euros, fins a poder-se incrementar als 28.000 en funció del creixement dels ingressos comercials de la competició.

Què diuen? En un comunicat, la Lliga F diu que la institució i els clubs "sempre han defensat la necessitat d'acord a llarg termini que dotés d'estabilitat el projecte de futbol femení". 

  • A més, la lliga destaca "el compromís i els esforços" dels clubs durant les negociacions.

D'on venim: El cap de setmana passada, la lliga femenina es va aturar a causa de la vaga. Era la primera jornada de la competició. 

Previsions: Tot apunta, que amb l'acord signat entre ambdues parts les jugadores tornaran aquest cap de setmana als terrenys de joc.

Categoria: Fanzone