Fanzone
La Selecció espanyola fa pinya durant la final del Mundial, guanyada contra Anglaterra per 1-0
Foto: La Selecció espanyola fa pinya durant la final del Mundial, guanyada contra Anglaterra per 1-0 | EFE
Selecció

Acord a la selecció espanyola femenina que obliga la RFEF a aplicar canvis

Temps de lectura: 2 minuts
La Selecció espanyola fa pinya durant la final del Mundial, guanyada contra Anglaterra per 1-0
Foto: La Selecció espanyola fa pinya durant la final del Mundial, guanyada contra Anglaterra per 1-0 | EFE

Acord entre les jugadores de la selecció femenina de futbol, la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el Consell Superior de l'Esport (CSD) per desbloquejar la situació actual.

Per què és important? Les 23 jugadores internacionals, que buscaven una solució legal per evitar anar a la convocatòria de Montse Tomé, es van presentar per imperatiu legal per no ser sancionades i rebre una suspensió federativa.

Situació actual: Després de set hores de reunió entre les 23 jugadores cridades a la concentració, representants de la RFEF i del CSD, s'ha arribat a un acord per desbloquejar la situació i aplicar canvis dins de la Federació.

  • Finalment, 21 de les 23 jugadores es mantindran a la convocatòria i viatjaran a Estocolm per jugar la Nations League. 
  • Només dues futbolistes abandonaran la convocatòria sense ser sancionades i després de traslladar motius personals. 

En detall: Quan faltaven pocs minuts per les cinc de la matinada, el president del CSD, Víctor Francos, ha anunciat l'acord des de l'Hotel Oliva Nova a València. 

  • "Hem mantingut diverses reunions amb les jugadores que han estat molt cordials, en un to amable i una voluntat constructiva. S'ha parlat d'una sèrie d'acords que seran redactats per la Federació Espanyola de Futbol i el CSD demà, a més de concretar-se la constitució d'una comissió mixta dels acords aconseguits", ha apuntat Francos.
  • "Les jugadores ens han mostrat la seva preocupació per la necessitat de fer canvis profunds a la Federació i aquesta s'ha compromès a fer-los de forma immediata", ha afegit el president del CSD.
  • Per la seva part, la Federació s'ha compromès a aplicar els canvis i acomiadaments necessaris per desbloquejar el conflicte. 
  • Francos també ha confirmat que la seleccionadora nacional femenina, Montse Tomé, es mantindrà al càrrec i que les jugadores no s'hi han mostrat contràries: "S'ha reunit amb les jugadores en privat i no hi ha hagut paraules contra ella".