Fanzone
Patri Guijarro i Mapi León
Foto: Patri Guijarro i Mapi León | EFE
Selecció

Mapi León i Patri Guijarro abandonen la selecció: "Mentalment no estem per poder estar-hi"

Actualitzat: Dimecres, 20 de setembre de 2023. 12:36
Temps de lectura: 2 minuts
Patri Guijarro i Mapi León
Foto: Patri Guijarro i Mapi León | EFE

Les jugadores blaugranes Mapi León i Patri Guijarro han anunciat que abandonen la concentració de la selecció espanyola després d'assegurar que no estan preparades "mentalment". 

Per què és important? Les dues jugadores convocades per la seleccionadora nacional Montse Tomé, després de reunir-se més de set hores amb representants de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el Consell Superior de l'Esport (CSD) per desbloquejar la situació, han acceptat seguir convocades. Totes excepte dues, Mapi León i Patri Guijarro.

Què en sabem? Les jugadores han comparegut aquest dimecres davant dels mitjans de comunicació que s'esperaven fora de l'hotel de concentració de la selecció per explicar els motius de la seva decisió. 

  • Les blaugranes han assegurat que abandonen la concentració perquè no es troben mentalment en les millors condicions per afrontar els compromisos amb la selecció: "Mentalment no estem per poder estar-hi". 

Què diuen? León i Guijarro han assegurat que marxen perquè la seva realitat "és totalment diferent de la resta de companyes" i han afegit que "no són les formes ni les maneres de tornar" a la selecció. 

  • "Estem contentes perquè s'estan produint canvis, hem arribat a un altre port. Estem donant suport a les nostres companyes com hem fet des de fora tot aquest temps", ha assegurat León. 
  • "Aquests canvis no s'han produït, però s'estan treballant", ha explicat Guijarro.

A més, les dues jugadores no seran sancionades per abandonar la concentració de la selecció femenina. Una condició que han pactat totes les jugadores durant la reunió de més de set hores amb la RFEF i el CSD.

D'on venim: Les dues jugadores blaugranes van rebutjar unir-se a la selecció pel Campionat del Món a causa de les desavinences clares amb la RFEF.