Els jugadors del Girona celebrant la remuntada contra el Vila-Reial
La Lliga

Un Girona imbatible enamora i es posa líder de primera divisió

Temps de lectura: 2 minuts

Girona ens enamora, com diu la sardana. I és que aquest Girona ha batut rècords i ha deixat bocabadat a tothom amb sis victòries consecutives i sumant 19 punts de 21 possibles. Aquest dimecres s'ha imposat al camp del Vila-Reial amb una treballada remuntada (1-2) que els hi ha entregat la posició de líder en solitari de La Lliga per primer cop de la història del futbol.

Per què és important? El Girona s'ha col·locat com a líder indiscutible de Primera Divisió per primer cop de la història, posicionant-se com l'equip català més sòlid i amb un joc més fructífer d'Espanya.

En profunditat: El Girona depenia de si mateix per convertir-se en el nou líder de Primera, i ho ha aconseguit. Ha remuntat un marcador que s'havia començat decantant cap al Vila-Reial amb un gol de penal de Parejo en el minut 48.

• L'entrenador dels gironins, Míchel Sánchez, que s'ha convertit en emblema del club per la seva adaptació aprenent català i usant-lo sempre que pot, va sacsejar l'equip amb tres canvis que van incitar els gols blanc-i-vermells. Un colossal Aleix García, el quarterback d'Ulldecona, va moure l'equip de punta a punta del camp fins a trobar Savinho desmarcat. El brasiler, la sensació del moment, va posar un centre mesurat, un carmelet, al davanter centre ucraïnès Dovbyk, que va empatar el partit al minut 56.
  • Pocs minuts després, al 61, una jugada assajada de córner va acabar en un centre lateral d'Aleix García potentíssim que va rascar el central cedit pel Barça, Eric García, i va deixar el porter del Vila-Reial amb un pam de nas. Un gol que valia un lideratge. Un gol per la història.

A més: La victòria a La Ceràmica és la sisena consecutiva, la ratxa més llarga de la història dels gironins a primera, que els col·loca primers de La Lliga. Un equip que just fa pocs anys, el 2020, estava lluitant en les últimes posicions de segona.

• Aquesta remuntada els fa presentar aquest dissabte a casa, a Montilivi a les 18:30, davant del Reial Madrid, amb la moral pel cel i amb la motivació de guanyar els de la capital espanyola per mantenir la primera posició. "S'ha de gaudir i ja arribarà el Madrid. Dissabte serà un partit preciós davant d'un dels millors equips del món i ho farem com a líders", ha celebrat l'entrenador Míchel.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol Girona Lliga