Fanzone
Trofeu Mundial de futbol
Foto: Trofeu Mundial de futbol | Efe
Mundial

Espanya, Portugal i Marroc, seu del Mundial de futbol 2030

Temps de lectura: 2 minuts
Trofeu Mundial de futbol
Foto: Trofeu Mundial de futbol | Efe

La FIFA ha concedit l'organització del Mundial de futbol 2030 a la candidatura formada per Espanya, Portugal i el Marroc. Uruguai, Argentina i Paraguai també hi formaran part a la inauguració del torneig.

Per què és important? Amb aquesta candidatura, la FIFA durà a terme el torneig més global de la història, passant per tres continents diferents i sis seus. A més, Espanya tornarà a rebre un Mundial de futbol 48 anys després del celebrat el 1982.

Què en sabem? Els organitzadors han triat la candidatura d'aquests tres països, però els partits inaugurals es jugaran a Uruguai, Argentina i Paraguai, per rememorar el centenari del Mundial 1930.

  • Espanya serà la regió amb més pes dins de la competició: tindrà deu seus diferents, entre elles Madrid (amb el Santiago Bernabéu i el Metropolitano) i Barcelona (amb el Camp Nou i el RCDE Stadium). A més, la gran final es jugarà en un estadi nacional, molt probablement el del Reial Madrid.
  • La resta de seus s'han d'acabar de decidir. També les de Portugal, que comptarà amb tres estadis, i les del Marroc, amb quatre o cinc.

Previsions: L'anunci encara s'ha de fer oficial i ha de passar en mans del Congrés de la FIFA, que haurà de ratificar la decisió del Consell. Està previst que aquest Congrés se celebri el desembre de 2024.

En detall: El govern espanyol calcula que aportarà ingressos superiors als 10.000 milions d'euros. Són previsions que es van fer públiques en un Reial decret aprovat a la recta final del 2022.

  • Llavors l'executiu va concedir una subvenció de 7,5 milions a la RFEF perquè comencés a posar en marxa la feina per fer que Espanya es convertís en una de les seus del Mundial de 2030.
  • La candidatura d'Espanya, Portugal i el Marroc competia amb la formada per Uruguai, Argentina, Xile i Paraguai, que finalment es quedaran amb els partits inaugurals.

Categoria: Fanzone