Fanzone
Vista de l'estadi Coliseum
Foto: Vista de l'estadi Coliseum | EFE
Polèmica

Getafe retira el nom d'Alfonso Pérez de l'estadi pels seus comentaris masclistes

Temps de lectura: 3 minuts
Vista de l'estadi Coliseum
Foto: Vista de l'estadi Coliseum | EFE

L'Ajuntament de Getafe i el club de futbol han acordat retirar el nom d'Alfonso Pérez després de les seves paraules masclistes sobre el futbol femení i la selecció espanyola.

Per què és important? Una entrevista a El Mundo de l'exfutbolista del Barça i del Reial Madrid, Alfonso Pérez Muñoz, ha aixecat una forta polèmica sobretot pel to masclista i catalanòfob a les seves respostes.

Què diuen? En un comunicat les dues institucions han informat de l'acord i s'han mostrat "decebudes" per les polèmiques paraules de l'exfutbolista. Lamenten que Pérez traslladi només una mirada econòmica sobre el futbol i obviï valors com la igualtat, el respecte i la tolerància.

  • A l'escrit diuen que Pérez assenyalava a l'entrevista "la impossibilitat que una jugadora cobri el mateix que els seus companys homes, traslladant la idea del futbol com a mer negoci econòmic, en lloc d'enaltir aspectes tan importants a l'esport com la superació, l'esforç o la igualtat".
  • Les dues institucions coincideixen en la necessitat de "preservar els valors positius que emanen de l'esport, que a la ciutat es fomenten a través de les escoles esportives".

En detall: L'estadi municipal, que és propietat de l'Ajuntament i està cedit al Getafe C.F. per 40 anys, passarà a dir-se únicament Coliseum.

  • De fet, fa anys que el president del Getafe estudiava modificar, però en aquest cas per motius econòmics i introduir un patrocini publicitari juntament amb el nom de Coliseum.

D'on venim? En una entrevista a El Mundo, l'exfutbolista del Barça i del Reial Madrid parlava de les reivindicacions de la selecció espanyola i també de Pep Guardiola.

  • "Em sembla molt bé que les dones tinguin el seu espai i els seus drets, com els tenen des de fa bastants anys, però crec que no es pot equiparar de cap manera el futbol femení amb el masculí, perquè tot va en funció dels ingressos que generis i de la repercussió mediàtica", deia Pérez.
  • "A mi em sembla molt honest dir: "Jo no em sento espanyol, no vaig a la selecció". No ho comparteixo, però veig que és més honest que altres als que, per prestigi i diners, he vist vestir la samarreta d'Espanya sense sentir-se espanyols", comentava l'exjugador de futbol.

Finalment: Pérez ha intentat rectificar les seves paraules i en un vídeo ha afegit arguments per defensar-se de les seves justificacions sobre la desigualtat entre l'esport masculí i femení.

  • “Hi ha gent a qui li molesta que digui la veritat, per això hi ha hagut tant d'enrenou”, continua abans de ressaltar que va ser abonat del Getafe a través d'una societat per donar suport econòmic al club i de dir que no té “res en contra” de les dones”. I ho argumenta explicant: “Jo tinc una mare, tinc una dona i tinc una filla que a més juga a futbol”.
  • “No em considero una persona masclista, només una persona normal i un ciutadà de bé”, continua.
  • Sobre el canvi de nom de l'estadi, Alfonso Pérez es mostra a favor, però si és per motius econòmics: “Si canvia el nom del camp, espero que sigui per un tema econòmic, que vingui una multinacional i pagui uns diners perquè aquest nom els pugui portar l'estadi. Estaria encantat que això fos així, però no per un tema ideològic”.
Categoria: Fanzone