Fanzone
La portada del diari 'Superdeporte' acusant Vinicius de mentir davant la jutgessa
Foto: La portada del diari 'Superdeporte' acusant Vinicius de mentir davant la jutgessa | Superdeporte
Polèmica

'Superdeporte' acusa Vinicius de mentir i provoca un escàndol a Madrid

Temps de lectura: 3 minuts
La portada del diari 'Superdeporte' acusant Vinicius de mentir davant la jutgessa
Foto: La portada del diari 'Superdeporte' acusant Vinicius de mentir davant la jutgessa | Superdeporte

Polèmica a cavall entre Madrid i València. El diari Superdeporte ha acusat Vinicius de mentir durant el judici pels insults racistes que va rebre a l'Estadi de Mestalla, amb una portada que ha aixecat una gran polèmica mediàtica a la capital espanyola.

Què cal saber? Part de l'afició del València CF va abocar tot el seu odi contra l'atacant brasiler del Reial Madrid la temporada passada i aquest va enfrontar-s'hi. El club de Florentino Pérez va sortir al pas per defensar la seva imatge i va aprofitar el benentès per liderar una campanya contra el racisme, amb el suport de la lliga i institucions, i amb Vinicius com a símbol.

  • Tanmateix, es va evidenciar la doble vara de mesurar dels blancs amb les causes de tipus social. A l'últim partit contra el Manchester City, cap jugador es va agenollar en suport al moviment internacional antiracista 'Black Lives Matter', tampoc no Vinicius.
  • A més, part de la grada del Santiago Bernabéu va xiular en un moment que havia de ser de pur respecte per la vida de les persones negres i mentre els futbolistes de Pep Guardiola sí que romanien agenollats sobre la gespa.

El més nou: Aquest dijous 5 d'octubre, Vinicius ha declarat per videoconferència als jutjats de Madrid com a víctima d'un presumpte delicte d'odi per part de l'afició del València.

  • L'extrem ha acusat tota l'afició present a Mestalla el dia 21 de maig d'insultar-lo. És a dir, l'atac racista que va dedicar-li la grada jove l'ha fet extensiu a tot el camp.
  • Un posicionament que també va expressar l'entrenador merengue, Carlo Ancelotti, després del partit, referint-se al fet que tota la grada va cridar-li "mono, mono". Tanmateix, les imatges de televisió demostren que li deien "tonto, tonto", i va rectificar.
  • Per la seva banda, La Liga, que va ser el primer estament a denunciar els fets a la justícia, sí que assenyala només els acusats, als quals el València va expulsar per sempre de l'estadi després dels fets.

La polèmica: El diari esportiu valencià Superdeporte, amb un marcat estil satíric i arriscat, recull en la seva portada de l'endemà de la declaració de Vinicius la seva acusació de racisme contra tota l'afició valencianista. I l'acusa de mentider.

  • Amb l'icònic nas del personatge Pinocho inclosa amb Photoshop sobre la cara del futbolista, la capçalera rebateja el brasiler i li diu "Pinochius". "El madridista reconeix que va provocar a la grada, però menteix a la jutgessa en assenyalar tot Mestalla pels insults racistes", diu el subtítol que amplia la informació.
  • En un article d'opinió, el director del diari justifica el seu posicionament. "Més enllà del comunicat, del tot pertinent, el València CF haurà d'anar més enllà. Mentir és molt greu", en paraules de Rafa Marín, que aplaudeix l'oposició del club a les acusacions de Vinicius, però li demana més.

Reaccions: La portada ha aixecat polèmica a Madrid i se'n parla a tots costats. Per exemple, el diari Marca la considera "inqualificable" i un altre periodista, Edu Pidal, d'Onda Cero, titlla Superdeporte de "còmic, una broma de diari".

  • Tot i que també hi ha qui aplaudeix el "Pinochius", amb usuaris de les xarxes assegurant que és "magistral" i "històric". "Provocar al provocador. És absoluta poesia. No pot sentir-se molest per jugar al que ell juga. Li han donat la seva pròpia medicina", opina un altre usuari.
Categoria: Fanzone