Fanzone
Isabel Díaz Ayuso en una cursa solidària
Foto: Isabel Díaz Ayuso en una cursa solidària | Comunidad de Madrid
Jocs Olímpics

Madrid 2036: Ayuso vol els Jocs Olímpics a la capital espanyola

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso en una cursa solidària
Foto: Isabel Díaz Ayuso en una cursa solidària | Comunidad de Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha obert la possibilitat que la capital espanyola aculli uns Jocs Olímpics. 

Què en sabem? Aquest divendres, durant l'homenatge al pilot Carlos Sainz i el copilot Lucas Cruz, guanyadors del Rally Dakar 2024, Ayuso ha obert la porta a què la ciutat pugui celebrar uns Jocs Olímpics l'any 2036. 

  • Madrid podria optar a ser candidata a ciutat olímpica. 

Què diu? La presidenta madrilenya ha assegurat que la seva administració està treballant perquè Madrid es converteixi en la nova candidata per celebrar els Jocs Olímpics d'aquí a 12 anys. 

  • Ayuso ha fet referència a aquesta possibilitat després de destacar que la capital espanyola albergarà un nou Gran Premi de Fórmula 1 entre els carrers de la ciutat. 
  • "A la Comunitat de Madrid dediquem molta atenció als esports del motor, que a més atrau milers d'aficionats i és un pols turístic i econòmic molt important. Un nou exemple és el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1", ha explicat la presidenta madrilenya. 
  • La líder del PP a Madrid ha assegurat que la ciutat és la "capital mundial de l'esport i de l'espectacle" i ha assegurat que la celebració de les carreres de Fórmula 1 "demostrarà la capacitat descomunal que té Madrid a l'hora de celebrar esdeveniments de gran magnitud". 
  • "Com els de Madrid som així, ja que no ens conformem a celebrar-ho i ja està. Després de diversos Dakars, 14 Copes d'Europa, el que farem ara és que el Gran Premi de Fórmula 1 sigui el millor del món i qui sap si després també ens ajudarà a portar altres grans esdeveniments, unes Olimpíades. Bé, hi estem treballant", ha confessat Ayuso.

Context: Seria la cinquena vegada que Madrid es presenta per acollir uns Jocs Olímpics. La capital espanyola ha estat candidata a celebrar uns jocs en els anys, 1972, 2012, 2016 i 2020. En totes les ocasions la candidatura ha perdut. 

  • L'única vegada que s'han celebrat uns Jocs Olímpics a Espanya va ser l'any 1992 a Barcelona. 
Categoria: Fanzone