Fanzone
Moment del petó entre Rubiales i Hermoso
Foto: Moment del petó entre Rubiales i Hermoso
Cas Rubiales

L'Audiència Nacional confirma que Rubiales anirà a judici pel petó forçat a Jenni Hermoso

Temps de lectura: 2 minuts
Moment del petó entre Rubiales i Hermoso
Foto: Moment del petó entre Rubiales i Hermoso

L'Audiència Nacional ha rebutjat els recursos d'apel·lació que va presentar l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales i ha confirmat que anirà a judici pel petó no consentit que va fer a la futbolista Jennifer Hermoso.

Per què és important? La tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, ja va concloure el passat març que Rubiales va "propinar" a Hermoso un petó als llavis "de manera sorprenent i sense consentiment ni acceptació de la jugadora". Per això, demana dos anys i mig de presó per a Luis Rubiales.

  • A més, segons la fiscal, les "pressions" a què es va sotmetre la jugadora li van crear "una situació de fustigació que li va impedir desenvolupar la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement".

En detall: La Sala Penal ha rebutjat tant el recurs que va presentar l'expresident federatiu com el dels altres tres acusats: el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque, l'exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda i l'exresponsable de màrqueting de la Federació Rubén Rivera, que s'asseuran a la banqueta per les coaccions a les quals van sotmetre la jugadora perquè digués que el petó havia estat consentit.

  • En quatre interlocutòries diferents, una per cada acusat, la Sala rebutja els recursos dels exdirigents de la Federació, que s'enfronten a un judici per un delicte contra la llibertat sexual i un altre de coaccions. 

Com funciona? La Secció Tercera de la Sala Penal explica que a la fase processal en què es troba la causa no es persegueix l'acreditació de fets, sinó que es tracta d'un impuls processal en què l'òrgan instructor ha de valorar si hi ha indicis per continuar la tramitació del procediment.

  • En aquest cas, la Sala considera que els fets que es descriuen a la interlocutòria recorreguda recull indicis que encaixen en la descripció típica d'un delicte contra la llibertat sexual i un altre de coaccions ja siguin del 172.1 del Codi Penal o de caràcter lleu.
  • El tribunal indica que les conseqüències jurídiques "del petó i del constrenyiment no poden ser objecte de valoració en aquest moment" i adverteix a Luis Rubiales i als altres recurrents que no poden pretendre en aquest tràmit processal confrontar les declaracions com si es tractés del judici oral.