La Jungla
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

Una panerola, carn en mal estat i un assenyalament a 'Joc de cartes': "Una inspecció no et deixaria..."

Barcelona.
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3

La nova entrega de Joc de cartes ha intentat descobrir el millor restaurant informal del Baix Ebre. Ha estat la nit més frenètica de l’edició, amb atacs constants, males cares, paraules desagradables i, fins i tot, una panerola a la cuina.

Context: L’objectiu del programa ha estat trobar el millor restaurant no formal del Baix Ebre. Quatre concursants molt diferents, però amb molta animadversió comuna:

  • La Susana Teresa Lees ha presentat La Tasca de Sant Jordi, el restaurant que ha obert fa poc d’un mes en una urbanització de l’Ametlla de Mar, amb l'intenció de crear un espai familiar i divertit.
  • Los Banys és el restaurant del Gerard Riera. A Tortosa ha aconseguit oferir el que ell diu, com a client, que no trobava enlloc.
  • La Mari Lozano ha concursat amb La Tasca Bohèmia, a la capital ebrenca. Un restaurant que té més de 40 anys i on la propietària encara canta els plats i passa el compte de memòria.
  • L’últim restaurant a visitar ha estat Lo Raconet de Fermín, on la Yolanda Ramos prepara la cuina deltaica que va aprendre de petita al restaurant de la seva mare.

“Una inspecció no et deixaria...”: La visita a La Tasca de Sant Jordi ha estat una de les més violentes de la nit. Una cuina molt criticada per la brutícia i un ploure de crítiques al menjar.

  • La pluja de crítiques ha començat només entrar al restaurant. L’estètica no ha agradat als adversaris, a qui no els ha agradat que hi hagués flors de mentida, dibuixos pintats per nens a la xemeneia o una guitarra en mig d’una paret: “No li trobo sentit a res”.
  • La cuina, que ha estat anomenada com a “Mordor” per un concursant, ha estat una crítica comuna: la brutícia i el desordre han estat les dues característiques més criticades. Des del forn ple de greix, fins a pots sense tap en mig de la cuina: “Una inspecció no et deixaria tenir-ho obert”.
  • La Mari s’ha negat a menjar res “cuinable”, deixant anar comentaris bastant desagradables durant el dinar, juntament amb el Gerard.
  • La de La Tasca Bohèmia també ha continuat amb un sense fi de les crítiques, assegurant que les patates del restaurant de la Susana eren congelades. Tot i això, Marc Ribas ha comprovat que les patates no eren congelades.

Una panerola i carn en mal estat: En Gerard ha estat un dels més exigents i, sobretot, dur amb les seves companyes. No obstant, la visita a Los Banys ha estat protagonitzada per sorpreses desagradables.

  • En arribar a la cuina, les companyes han vist una panerola corrent pel taulell. Elles han dit que al centre de Tortosa hi ha moltes, i en Gerard ho ha justificat dient que porta 11 controls en tan sols un any per intentar solucionar-ho.
  • La Yolanda ha demanat un “xuletó”, després de no tenir el plat que volia de la carta. La sorpresa se l’ha emportat en adonar-se que la carn tenia “mal gust”, i Marc Ribes ha comprovat que, evidentment, la carn no estava en bon estat.
  • La Susana ha demanat unes braves, però en menjar-les ha vist que estaven cremades, fet que ha comprovat el presentador: “cremat, cremat”.
  • L’actitud del propietari i els treballadors ha estat bastant desagradable. Han justificat les crítiques amb “la falta de paladar” de les comensals, i han fet un comentari fora de lloc en conèixer que una de les presents no menja carn: “comencem... amb les putes vegetarianes”.

Per últim: La Mari s’ha emportat la victòria de Joc de cartes al millor restaurant informal del Baix Ebre, amb un 7,2. En segon lloc, ha quedat la Yolanda, que s’ha emportat el plat estrella de la nit, amb un 5,9. Per darrere, i aprovats pels pèls, han quedat el Gerard (5,1) i la Susana (5,0).