La Jungla
Marta Vallès, concursant de 'Joc de cartes'
Foto: Marta Vallès, concursant de 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

Un sense fi de crítiques fan plorar una concursant de 'Joc de cartes'

Barcelona.
Marta Vallès, concursant de 'Joc de cartes'
Foto: Marta Vallès, concursant de 'Joc de cartes' | TV3

La nova entrega de Joc de cartes ha buscat el millor restaurant en una cava al Penedès. Ha estat una nit de cuina bastant sofisticada on tres dels concursants han estat molt crítics amb una de les restauradores, una jove amb un esperit emprenedor i molt positiu, fins al punt de fer-la plorar.

Context: L’objectiu del programa ha estat trobar el millor restaurant en una cava, envoltat de vinyes i botes de vi, que defensés la seva proposta gastronòmica al Penedès. Han estat quatre concursants que jugaven en diferents lligues:

  • El Vinyes de Lilith és un restaurant que compta amb la personalitat de la seva jove propietària, la Marta Vallès. Una proposta que ha aconseguit que el “gluten free” arribi a la comarca.
  • L’Èric Enguita ha mostrat La Manela, que ha assolit portar la filosofia de l’”street food” a un entorn de vinyes.
  • Can Marlès és el restaurant on el xef Sergi de Meià organitza esdeveniments gastronòmics posant en valor la cuina del territori i el producte km 0.
  • El Toni de la Rosa, 23a generació del celler històric Torelló, ha mostrat la seva aposta per la barbacoa a la Barbequiú.

Al detall: A la visita al Vinyes de Lilith, els restauradors han estat molt crítics amb la proposta de la Marta, destacant els comentaris negatius del Sergi.         

  • Només arribar, i sense haver parlat amb la propietària, l’Èric ha deixat anar un comentari: “Tots aquests elements amb frases fetes puc considerar que quedin bé, però quan hi ha algun de més sobrecarreguen una mica l’espai... però res més com és la propietària del local”.
  • En veure la carta, el Sergi ha criticat la proposta: “No veig kilòmetre zero enlloc”.
  • Quant als entrants, el Sergi ha dit que els musclos estaven mal cuits i ha reprovat que utilitzés parmesà en comptes d’”altres formatges millors a Catalunya”.
  • El Sergi també ha anat a degollament amb el pollastre que ha demanat: ha criticat que el pollastre no fos d’una raça autòctona i que no estigués “ben cuinat ni definit”. La seva posició ha estat radical: “dels pitjors pollastres que he menjat mai”.
  • Finalment, les postres els ha definit com “un àpat per no recordar” per “falta de professionalitat”.

En profunditat: A la taula de confrontació, abans de veure la seva puntuació, la Marta ha mencionat que creia que es mereixia un 7, però s’ha sorprès en veure que els seus companys l’han adjudicat un 4,8: “No m’ho esperava, però tampoc crec que sigui la nota que es mereix. Així que respecto l’opinió dels meus companys, però continuo estant superorgullosa del que faig i no m’influirà”.

  • La dolça concursant no s’ha contingut a plorar i s’ha reiterat: “Estic orgullosa del que faig, de veritat. Molt orgullosa”.
  • El servei ha estat puntuat amb un 4,7, segons el Sergi, per haver estat “tensa” i per la seva “expressivitat”. En aquest aspecte, la Marta ha respost contundentment: “El que millor crec que tinc és el servei, per la meva personalitat i com parlo sempre amb els clients”.
  • El Sergi l’ha dit també que no va percebre menjar local, i la Marta s’ha defensat dient que compra els seus productes a productors propers. Marc Ribas ha puntualitzat al respecte: “Això no vol dir proximitat. És on s’ha conreat, no comprar-ho a una botiga propera”. La Marta ha respost humilment: “Avui dia encara no he fet... demano disculpes”.
  • L’Èric ha criticat també el menjar: “Faltava tècnica, concepte... massa coses”, i el Sergi ha insinuat que no era cosa d’un mal dia “amb vuit plats...”.
  • A més, el de La Manela també ha incidit que els plats presentats no eren com els d’Instagram. La Marta ha estat rotunda amb la resposta: “Em sap greu, però sí”.
  • Finalment, la Marta ha defensat el gran treball i esforç que l’ha suposat crear Vinyes de Lilith: “M’ha funcionat un negoci que està al mig d’unes vinyes i que no coneix ningú, només pel ‘boca-orella’. Si això no és tenir èxit...”.

Per últim: Can Marlès (6,8) ha sortit victoriós de la nit. Molt de prop han quedat la Barbequiú (6,7) i La Manela (6,6). I, finalment, Vinyes de Lilith Vinyes (5,0) ha aconseguit l’aprovat gràcies al vot del Marc.

  • Sorprenentment, les votacions dels espectadors i espectadores a Twitter han valorat el restaurant de la Marta com el segon millor, amb considerable distància dels restaurants posicionats en tercer i quart lloc. Els usuaris de la xarxa han valorat la bona energia, les ganes i la il·lusió de la jove propietària.