La Jungla
Carles Francino, presentador de 'La Ventana'
Foto: Carles Francino, presentador de 'La Ventana' | Cadena SER
Ràdio

Francino, "moments durs" després de TV3 i el canvi a la SER: "Em va doldre"

Barcelona.
Carles Francino, presentador de 'La Ventana'
Foto: Carles Francino, presentador de 'La Ventana' | Cadena SER

Carles Francino ha estat aquest dimecres a El món a RAC1, en l'homenatge de Jordi Basté a alguns dels guardonats amb el premi Ondas 2022. El mateix Basté celebra l'Ondas al millor programa de ràdio; i Francino l'Ondas a la seva trajectòria. Una carrera amb altibaixos, de la qual ha parlat a l'emissora del Grup Godó.

Al detall: Francino ha celebrat haver guanyat l'Ondas després d'uns anys "molt complicats a nivell professional". El locutor s'ha referit al seu adeu a TV3 l'any 2005, i també al canvi de franja quan, ja a la Cadena SER, la direcció el va moure del matinal Hor por hoy al programa de tardes La ventana el 2012.

Què diu Carles Francino?

  • Sobre la marxa de TV3:
    • "Quan vaig deixar TV3 i vaig anar a Madrid, vaig tenir moments molt durs. Fins i tot de repensar-me si havia pres la decisió encertada".
  • Sobre els canvis interns a Cadena SER:
    • "Em van dir que volien un canvi i em van oferir la tarda. Vaig demanar uns dies per pensar-m'ho i al final vaig dir que sí".
    • "Em va doldre perquè em treien dels matins, que marquen el camí i les audiències. Ets en un transatlàntic i et diuen que ja està".
    • "El primer que em va demanar el cos va ser marxar, però al final vaig dir que sí. Ara estic molt content".

Una altra oferta. Francino ha desvelat que també havia rebut l'oferta de presentar El Larguero, el programa de futbol que presenta Manu Carreño a les nits, però que "no era el moment" i va descartar acceptar-la.

A més, el periodista ha reiterat una idea que ha verbalitzat sovint els darrers anys: marxar i deixar pas a nous professionals, per evitar allò del tap generacional. Una circumstància que preveu que arribarà "més aviat que tard".

Per últim: Basté ha comptat també amb la presència de Marc Ribas (millor programa emès en emissores no nacionals amb Joc de cartes), Andreu Buenafuente (millor presentador de televisió amb Late Motiv) i Jordi Hurtado (millor programa d'entreteniment amb Saber y Ganar). Recolliran el premi a la gala que començarà a les vuit del vespre al Gran Teatre del Liceu.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Ràdio RAC1 TV3