La Jungla
Foto: | Telecinco
Televisió

De ser presentadora d'èxit, a acabar en cadira de rodes i sense poder parlar

Barcelona.
Foto: | Telecinco

Una coneguda i estimada periodista d'informatius relata la seva duríssima experiència amb  la síndrome de Guillain-Barré.

Què sabem? El programa Informatius Telecinco, durant el divendres 23 de desembre, s'ha fet ressò del duríssim cas de la seva companya, Sol Villanueva, que entre els anys 1997 i 2006 va presentar els informatius de la cadena. La seva vida va canviar radicalment l'any 2020 quan va haver d'ingressar d'urgència a l'hospital, a punt de morir, a causa d'una malaltia que la va deixar sense parla i completament paralitzada.

Què ha dit? Villanueva ha explicat que la síndrome de Guillain-Barré li ha canviat la seva vida per complet. Una malaltia per la qual ha estat durant un any i mig ingressada en l'Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo. 

  • "No podria moure cap part del meu cos, excepte el dit gros del peu dret".
  • "A banda de la falta de mobilitat física, el fet de no poder parlar ni comunicar-te és encara pitjor perquè amb la malaltia tens moltes preguntes que t'agradaria fer als metges però no pots".

A més a més: La periodista, al seu pas per l'hospital durant tot el temps que ha estat ingressada, ha aprofitat per escriure un llibre, titulat 'Toledo 1520-2022'. Una obra que al principi, a causa de la seva paràlisi, va haver de començar a escriure amb un ratolí amb polsador que li van col·locar a la zona de la barbeta. El llibre tracta de la història de dues dones, separades per 500 anys, que estan unides per la situació de crisi que viuen i la pandèmia.

  • "Escriure va ser la meva via d'escapatòria. Va ser terapèutic".

En profunditat: Sol Villanueva va ingressar a l'hospital de Toledo l'any 2020, dies abans que es declarés en el territori espanyol la pandèmia del coronavirus i el confinament.

  • "Vaig arribar en un avió medicalitzat, just el dia del meu aniversari".
  • "Vaig estar a l'UCI durant 15 dies. Després em van treure els respiradors i em van pujar a planta. Al cap de pocs dies es va decretar l'estat d'alarma pel coronavirus. Tot era molt estrany".

Per últim: Després de molts mesos de lluita, la periodista celebra estar recuperada tot i que encara li queda un llarg camí per recórrer.

  • "No només he refet la meva vida, sinó que també he tornat a néixer".
  • "He perdut la por a la mort i també he après a valorar molt més la vida".
Categoria: La Jungla