La Jungla
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

Marc Ribas es posa seriós amb un concursant a 'Joc de cartes': "Això és un cristo"

Barcelona.
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3

La nova entrega de Joc de cartes s’ha endinsat en les propostes culinàries de la Cerdanya. La ruta per trobar el millor restaurant de la zona s’ha revolucionat quan Marc Ribas s’ha dirigit seriós a un dels concursants per recriminar-li l’estat del menjar del seu restaurant.

Context: L’objectiu del programa ha estat trobar el millor restaurant dels diversos espais de la Cerdanya. Aquests són els quatre concursants:

  • Cal Cebes és el restaurant del Sebastià Alboquers, que finalment ha trobat a Urús el lloc on oferir la cuina tradicional que li agrada fer.
  • La Miren Villena ha aconseguit integrar la taula dels seus orígens bascos i catalans al Nou Cal Caterí.
  • A Puigcerdà, l’Enric Armengol s’ha presentat amb l’acabat d’estrenar El Gat Negre, un local de tapes i plats per compartir.
  • El Gerard Moreno ha obert El Paller de Queixans, a Fontanals de Cerdanya, després d’altres projectes de restauració a la comarca.

Al detall: La visita a El Grat Negre ha estat la més criticada de la nit. L’Enric s’ha emportat les crítiques més destacades.

  • Els altres restauradors han estat crítics, especialment, amb la cuina “rudimentària, sense instal·lacions i petita” i l’estat dels aliments col·locats sense conservar.
  • Els plats no han agradat gens als comensals, que han criticat des de l’excés de contundència d’una amanida a la “poca qualitat” de la carn i el “gust a nevera” dels aliments.
  • Els concursants rivals també han afirmat que el “caos” al restaurant podria ser conseqüència de “no tenir els coneixements necessaris” per fer aquestes propostes.

El Marc es posa seriós: A l’hora de la confrontació, l’Enric ha volgut excusar-se de les crítiques rebudes, justificant que la cuinera del seu restaurant es trobava malalta, i ha hagut d’improvisar.

  • Els restauradors han emfatitzat en la falta de “qualitat del producte” al restaurant de l’Enric.
  • El presentador ha aprofitat l’excusa de l’Enric, que tornava a esmentar que la cuinera estava malalta, per intervenir: “Perdona’m eh, però he de dir una cosa”.
  • “Aquell pastís de formatge no estava malament perquè no estigués la teva cuinera”, li ha replicat seriós el Marc.
  • A més, ha seguit amb la crítica al respecte: “Estava tot mal conservat, estava tot barrejat dins les neveres... tota la conservació dels aliments és un cristo”.
  • Finalment, Ribas ha volgut donar-li un consell perquè es mantingui el negoci: “Tu no mires les neveres o no saps com s’ha de conservar. No tens obligació, de moment, però l’has de començar a tenir... perquè la teva obligació és que el negoci funcioni i no perdis calés”.

La reacció de l’Enric: Lluny d’enfadar-se, l’Enric ha aprofitat les paraules del Marc per fer autocrítica i plantejar-ne reptes: “Jo treballo d’una forma determinada i, fins ara ho he estat fent així, però m’adono que potser no m’he de quedar amb el que m’he quedat fins ara. Hauré d’entrar més a la cuina”.