La Jungla
Xantal Llavina a la imatge promocional de 'Som Revolució'
Foto: Xantal Llavina a la imatge promocional de 'Som Revolució' | TV3
Famosos

Xantal Llavina, sobre el càncer de mama que pateix: "És un tema tabú, dur psicològicament"

Barcelona.
Xantal Llavina a la imatge promocional de 'Som Revolució'
Foto: Xantal Llavina a la imatge promocional de 'Som Revolució' | TV3

Xantal Llavina té un càncer de mama. La directora i presentadora de Revolució 4.0 ho va anunciar públicament fa una setmana, i aquest divendres n'ha parlat a l'últim programa de l'any d'El matí de Catalunya Ràdio.

En detall: Una de cada vuit dones pateix càncer de mama a Catalunya, amb 4.600 casos l'any 2021. Malgrat que la xifra és elevada, la presentadora assegura que continua sent un tema tabú que necessita divulgació per ajudar a la prevenció. Precisament d'això ha parlat amb l'Albert Segura, que substitueix Laura Rosel al matinal de la ràdio.

Què diu Xantal Llavina?

  • "M'he de cuidar, com sabeu pateixo un càncer de mama".
  • "Les dones que ho patim tenim fatiga i les defenses baixes, per això ho vaig explicar. Havia de dir als oients, amb total sinceritat, per què deixava de presentar, durant uns mesos llargs, Revolució 4.0".
  • "És una malaltia greu, necessita molta divulgació. La millor manera és la prevenció. Em dona la sensació que explicar-ho ajuda moltíssimes dones perquè es facin mamografies".
  • "Arran d'explicar-ho a les xarxes socials he rebut més de 3.000 missatges. Vull agrair a moltes dones que m'han explicat com ho han viscut i com ho viuen".
  • "És un tabú [...] perquè el tractament és dur. No només per la fatiga, sinó també psicològicament. Ens cauen els cabells, a mi també en passarà, i les celles. Això t'afecta, té un impacte emocional per moltes dones".
  • "Els mitjans hauríem de parlar més de salut. Aquesta malaltia ens afecta molt, tots tenim algun cas a prop. Saber-ne els símptomes, què passa i com ho vius, i explicar-ho a la ràdio i la televisió, segur que ajuda moltes dones".

Reaccions. Després d'anunciar que té càncer de mama, Xantal Llavina va rebre la setmana passada un munt de missatges d'afecte de dins i fora de la professió. Periodistes com Antoni Bassas, Ariadna Oltra, Samanta Villar, Carme Barceló o el col·laborador de 8tv Rocco Steinhäuser són només algunes de les personalitats que li han fet arribar paraules d'estima. També en Quim Masferrer, presentador de TV3 i exparella de Llavina.

A més, la locutora ha recordat a El matí de Catalunya Ràdio que durant els mesos que ella no hi sigui Revolució 4.0 es continuarà emetent, els dissabte i diumenges a les deu de la nit. La substitueix el periodista Adam Martín, presentador de Sans i estalvis i Historial Clínic.

Per últim: El passat 20 de desembre, la Xantal rebia el Premi Talent en Comunicació i Mitjans per Som Revolució, la versió televisiva de Revolució 4.0, produïda per El Terrat i emesa a TV3. Va recollir el premi ella mateixa, acompanyada de part de l'equip. "És un honor, un premi compartit amb tot l'equip del Som Revolució, El Terrat i TV3. Sempre hem volgut divulgar la tecnologia des de l'entreteniment. La revolució digital és imparable i, per tant, volem continuar molts anys explicant com serà el futur i el món de demà", va reivindicar.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Salut Televisió TV3