La Jungla
Ruth Jiménez a 'La fábrica' de Gabriel Rufián
Foto: Ruth Jiménez a 'La fábrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga
Televisió

Ruth Jiménez i el greu accident que li va seccionar el nas: "Operacions, patiment i molt dolor"

Barcelona.
Ruth Jiménez a 'La fábrica' de Gabriel Rufián
Foto: Ruth Jiménez a 'La fábrica' de Gabriel Rufián | Elsa Barriga

Ruth Jiménez ha tornat aquest diumenge a 8tv després de l'aturada nadalenca, com a col·laboradora de La fábrica de Gabriel Rufián. Un programa que ha comptat amb Amarna Miller de convidada i on la periodista ha explicat una anècdota pràcticament desconeguda: el greu accident que va tenir amb 18 anys

En detall: Jiménez ha recordat el delicat contratemps que va patir de jove quan parlava de Bajo el adoquín, la playa, el projecte artístic d'Amarna Miller pel qual aixeca llambordes trencades per plasmar la fotografia d'una platja al revers. "A mi em recorda al Kintsugi, l'art japonès de reparar fractures de la ceràmica amb vernís i or o plata en pols. El concepte d'embellir allò que està trencat", ha començat.

Què diu Ruth Jiménez?

  • "Els meus amics em diuen Ruthsugi, perquè de peces trencades en sé alguna cosa".
  • "Quan tenia 18 anys, anava caminant pel carrer i em va caure l'aparador d'una botiga. Em va seccionar completament tot el nas, el tinc reconstruït".
  • "Imagina tot el que va venir després. Operacions, patiment, molt dolor... Allà vaig començar a investigar sobre el Kintsugi i per què els meus amics em deien Ruthsugi".
  • "Deien que la cicatriu em feia més maca. Per les cicatrius es cola la llum i l'esperança, i el teu projecte m'ha recordat molt la meva història i com les peces trencades al final guanyen valor".

A més, cal recordar que la Ruth Jiménez és una apassionada del Japó, i que fins i tot va obrir un restaurant de gastronomia nipona a l'Eixample de Barcelona, el Haha. Va tancar el 2021. El passat mes d'octubre, la presentadora va revelar a Principal per què va baixar la persiana.

  • "El primer any cal posar benzina i més benzina, créixer cada mes. Però la pandèmia ens va matar".
  • "Teníem un concepte molt xulo, volíem obrir-ne més. Estàvem molt il·lusionades. Ens vam reunir el 10 de març per decidir l'obertura d'un altre a Eivissa, i el dia 15 ja ens confinaven".
  • "El vam traspassar. Ara es diu Shido i se l'han quedat la Bàrbara Mengual —germana de la Gemma Mengual— i el seu marit, Saulo Meireles".

Per acabar: Amarna Miller ha avançat a La fábrica d'aquest diumenge que emprendrà accions legals contra el Ministeri d'Igualtat. El motiu, una polèmica exposició a Madrid amb acusacions molt greus contra ella: "Deien que estic a favor de la pedofília i la violació i que faig flac favor al feminisme. Lògicament ho he portat als advocats. La Justícia dirà"