La Jungla
Bruce Willis, una imatge d'arxiu
Foto: Bruce Willis, una imatge d'arxiu | Europa Press
Famosos

Bruce Willis, diagnòstic demolidor: demència irreversible i problemes per parlar

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Bruce Willis, una imatge d'arxiu
Foto: Bruce Willis, una imatge d'arxiu | Europa Press

Després d'un any retirat del cinema per problemes de salut, Bruce Willis ha rebut el diagnòstic: tal com ha explicat públicament la família, l'actor nord-americà pateix una demència frontotemporal irreversible.

Què sabem? En un comunicat signat per les cinc filles de l'artista, tres nascudes del matrimoni amb Demi Moore i dues d'Emma Heming, i compartit a les xarxes socials de les actrius, la família ha aclarit aquest dijous la condició actual d'en Bruce. "Des que vam anunciar que patia afàsia la primavera de 2022, ha progressat i ara tenim un diagnòstic més específic: demència frontotemporal", exposen.

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Demi Moore (@demimoore)

Què diu el comunicat?

  • "Lamentablement, els problemes de comunicació són només un altre dels símptomes de la malaltia que pateix".
  • "Tot i que és dolorós, és un alleujament tenir per fi un diagnòstic clar".

Què és la demència frontotemporal? Les demències frontotemporals són un conjunt de patologies neurodegeneratives que afecten el sistema nerviós i provoquen una pèrdua progressiva de les neurones.

  • En el cas concret de l'afàsia que pateix Bruce Willis, la malaltia té com a conseqüència la pèrdua de capacitat d'expressar o comprendre el llenguatge oral o escrit. No té cura.

A partir d'ara, la família promet ajudar-lo a viure una vida "tan plena com sigui possible", per retornar a l'actor l'alegria amb la qual sempre "ha contagiat els que hi ha al seu voltant".

Per acabar: La malaltia d'en Bruce Willis, de 67 anys, és la forma més comú de demència entre els menors de 60. Per això, demanen ajuda per a la investigació i, si no poden curar-la, trobar un tractament que permeti frenar els símptomes.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Salut Cinema