La Jungla
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu
Foto: La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Monarquia

Cristina i Urdangarin es divorcien: ella li pagarà una pensió perquè calli

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 8 de febrer de 2024. 16:00
Temps de lectura: 2 minuts
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu
Foto: La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin ja han posat data al seu divorci. Segons avança aquest dimecres la revista Lecturas, la infanta i el seu marit signaran els papers el proper mes d'abril. Un acord que inclou el pagament d'una pensió a l'exduc de Palma i una clàusula de silenci.

Què sabem? Pilar Eyre assegura aquest dimecres a Lecturas que Cristina "no pot més" i que, aprofitant que aquest any la seva filla Irene fa 18 anys, vol treure's d'una vegada l'anell de casada "que s'ha convertit en un símbol d'humiliació i patiment".

  • Cal recordar que fa més d'un any que Urdangarin va decidir començar una relació amb Ainhoa Armentia, després d'haver estat infidel amb ella.

En detall: Segons Pilar Eyre, la gota que ha fet vessar el got ha estat l'escapada romàntica d'Urdangarin i Armentia a Baqueira-Beret, i que defineix com "l'última punyalada" a la infanta. També destaca que Cristina es refereix a Ainhoa com "una amant", perquè l'Iñaki i ella continuen casats.

A més, el pacte pel divorci inclou una clàusula de silenci. La germana de Felip VI pagarà una pensió al seu ex a canvi de que calli i rebutgi també la publicació d'un llibre d'intimitats pel qual li han ofert dos milions d'euros.

  • Actualment, Cristina ja paga a Iñaki 6.000 euros al mes, a més dels viatges a Suïssa i Barcelona.

Per acabar: El divorci de Cristina i Iñaki es materialitzarà 24 anys després que la parella es casés a Barcelona. La infanta considera que per amor s'ha assegut fins i tot al banc dels acusats, i no entén que ha passat amb l'home al qual va arribar a "perdonar infidelitats i va visitar a la presó".

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Monarquia