La Jungla
Joana Bonet, al programa 'Tot es mou'
Foto: Joana Bonet, al programa 'Tot es mou' | TV3
Famosos

El relat commovedor de Joana Bonet sobre el càncer que acaba de superar

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Joana Bonet, al programa 'Tot es mou'
Foto: Joana Bonet, al programa 'Tot es mou' | TV3

Ho havia mantingut gairebé en secret i no n'havia parlat públicament. Fins ara. Joana Bonet ha superat un càncer i aquest dimecres ha rebut l'alta.

Què sabem? Tal com ha desvelat ella mateixa al seu compte d'Instagram, els últims mesos ha lluitat contra un adenocarcinoma infiltrant de mama, un tipus de càncer de pit que no l'ha mantingut allunyada de la feina. De fet, ha continuat escrivint a La Vanguardia. Al seu perfil, la periodista narra com ha estat el procés que l'ha dut a vèncer la malaltia.

Què diu Joana Bonet?

  • "Entre la detecció i el final de la radioteràpia he travessat un nou planeta, els primers dies a les palpentes".
  • "He recordat les dones que estan soles. Vaig pensar en les maltractades contenint l'aire a l'aparell de ressonància, o les que són massa grans per suportar les humiliacions terapèutiques".
  • "El meu càncer ha estat curable, tot i que cal ser vigilants i tocaran moltes revisions".
  • "Aquests dos mesos he advertit que a les sales d'espera d'Oncologia gairebé ningú parla".
  • "Les proves importants acostumen a practicar-se als soterranis i la humanització dels protocols urgeix perquè els pacients esmorteeixin el dolor amb una mica de bellesa".
  • "El càncer es cura, encara que et porti al límit de la vida. En veus els confins, la que podria ser l'última vegada de tot, però també apel·la la dignitat".
  • "Ho he compartit amb pocs. Gràcies, família i nucli dur, per alleugerar-me la por. El càncer és una paraula a la qual hem de donar la volta".
  • "El meu pensament és amb totes aquelles que continuen en tractament".

A més, Bonet ha aprofitat per fer un agraïment públic al seu oncòleg, Javier Cortés, i la resta de metges i personal sanitari que l'han acompanyat durant aquest procés. Aquesta és la fotografia amb el seu doctor, compartida a Instagram:

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Joana Bonet Camprubí (@joana_bonet)

Per acabar: El relat de la periodista lleidatana, adreçat als més de vuit milers de seguidors, ha rebut una allau de reaccions en les darreres hores. Missatges de suport entre els quals hi ha el d'altres grans personalitats dels mitjans a Catalunya com Martina Klein o Judit Mascó.

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Salut