La Jungla
Irene Montero, aquest dimecres a l'acte institucional del 8-M
Foto: Irene Montero, aquest dimecres a l'acte institucional del 8-M | Europa Press
Moda

Irene Montero arrasa amb el 'look' del 8-M: firma catalana i picada d'ullet a Alexia Putellas

Barcelona.
Actualitzat: Dimecres, 8 de març de 2023. 20:29
Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero, aquest dimecres a l'acte institucional del 8-M
Foto: Irene Montero, aquest dimecres a l'acte institucional del 8-M | Europa Press

Irene Montero ha presidit aquest dimecres l'acte institucional del 8-M, Dia Internacional de les Dones, organitzat pel Ministeri d'Igualtat. Una trobada que ha servit per posar en valor la lluita feminista, i per la qual la ministra ha escollit un conjunt amb missatge explícit.

Què sabem? La ministra d'Igualtat ha triat per l'ocasió un conjunt de dues peces de la marca catalana Joplin Atelier, obra de les germanes Laura i Aida Molano. Ha estat dissenyat a Vilafranca del Penedès i confeccionat amb teixits d'un proveïdor de Canovelles.

  • El conjunt el formen una americana i uns pantalons amb un jacquard de lamé a quadres.
  • És una peça única confeccionada amb teixits deadstock, excedents de materials amb els quals ja no es preveu fer producció.
  • El disseny original consta d'un top també tricolor, tot i que en aquest cas Montero ha optat per una samarreta negra.

En detall: El conjunt de tres peces costa 660 euros. Segons ha pogut saber Principal, en el cas d'Irene Montero el look és llogat. Una opció de consum més responsable, que alhora ajuda a projectes emergents com el de Joplin Atelier a rendibilitzar prototips i les despeses d'enviament i neteja.

A més, aquest mateix conjunt el va lluir Alexia Putellas a la seva visita a El Hormiguero el juny de 2022. En ple auge del futbol femení, la multipremiada davantera del Barça és ja una icona del feminisme a Catalunya i l'Estat. 

  • En més d'una ocasió ha aprofitat el seu altaveu mediàtic per reclamar la igualtat total d'homes i dones a l'esport en general i el futbol en particular.
  • És per això que no sorprèn que Montero s'hi hagi inspirat per llançar el seu missatge aquest 8-M.

Què és Joplin? L'empresa de la Laura i l'Aida Molano va néixer l'any 2016, després de més d'una dècada lligades al sector de la moda. Les va inspirar un viatge als EUA, mentre recorrien la coneguda Ruta 66. "Un petit poble de Missouri, on ni tan sols teníem previst fer parada, va ser el punt de partida que dona forma al nostre projecte. Tempestes de pols, estètica rock i un road trip nostàlgic" inspiren aquest petit taller del Penedès que vesteix dones il·lustres com Irene Montero i Alexia Putellas.