Política
Irene Montero
Foto: Irene Montero | Captura del vídeo de l'acte institucional del Ministeri d'Igualtat
8-M

Feministes radicals rebenten l'acte d'Irene Montero pel 8-M

Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero
Foto: Irene Montero | Captura del vídeo de l'acte institucional del Ministeri d'Igualtat

Crits i enfrontaments entre la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i feministes radicals en l'acte institucional pel 8-M. 

Per què és important? Aquest dimecres se celebra el 8-M, el Dia Internacional de les Dones, on es reivindica la igualtat entre homes i dones i una societat més igualitària i justa.

Què ha passat? A l'acte institucional del Ministeri d'Igualtat amb motiu del 8-M, mentre la ministra d'Igualtat tenia la paraula, un grup de feministes radicals han començat a proferir crits contra Montero. 

  • S'han viscut moments de tensió per l'enfrontament de les activistes i les ponents que es trobaven a l'escenari. 
  • El grup ha escridassat la ministra amb consignes contràries a les seves polítiques i en especial en contra de la llei trans. 
  • Montero les ha convidat a pujar a l'escenari per debatre i explicar els seus arguments i els ha reclamat permetre que l'acte sigui un "espai segur".
  • Finalment, una d'elles s'ha apropat a la tarima i ha pres la paraula per defensar que les dones 'trans' no són dones. La ministra d'Igualtat ha respost que excloure les dones 'trans' és "no respectar els drets humans".
  • La resta d'assistents a l'acte han demanat a crits que marxessin les feministes radicals. 

 

Context: Aquest fet és una mostra més de les discrepàncies ideològiques dins del moviment feminista que es tornaran a evidenciar aquest dimecres a la tarda als carrers de Madrid, on hi ha convocades dues manifestacions paral·leles.

  • La majoritària, convocada per la Comissió 8-M amb una perspectiva transfeminista i a la qual anirà el govern espanyol, i l'alternativa, del feminisme radical que és contrari a l'autodeterminació de gènere i crític amb Montero.

En detall: L'activista contrària a les polítiques de la ministra d'Igualtat ha afirmat que cal diferenciar entre la "discriminació" que pateix el col·lectiu 'trans' i "l'opressió" contra les dones.

  • "Les dones han nascut amb una realitat biològica que negueu", ha criticat, i ha afirmat que l'opressió ve pel sexe biològic de la persona. En aquest sentit, ha demanat diferenciar les lluites perquè no considera que les dones 'trans' puguin ser incloses en les reivindicacions feministes.
  • Algunes de les manifestants duien la bandera labrys lèsbica, conformada per una destral minoica, associada a deïtats femenines europees, i el triangle negre invertit que els nazis imposaven als que consideraven antisocials, entre els quals es comptaven les lesbianes.