La Jungla
Mària Sànchez, periodista de RTVE Catalunya
Foto: Mària Sànchez, periodista de RTVE Catalunya | TVE
Televisió

Commoció per la mort de Mària Sànchez, referent de RTVE Catalunya

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 16 de març de 2023. 10:28
Temps de lectura: 1 minut
Mària Sànchez, periodista de RTVE Catalunya
Foto: Mària Sànchez, periodista de RTVE Catalunya | TVE

RTVE Catalunya està de dol per la mort de la periodista Mària Sànchez.

Què sabem? Tal com ha avançat el programa Cafè d'idees de La 2, a la desconnexió per Catalunya, la reportera Mària Sànchez ha mort als 59 anys d'edat víctima d'un càncer.

Qui era? Mària Sànchez estava vinculada a la informació social i municipal de Barcelona des de fa més de 20 anys, i feia feina per L'informatiu de TVE. A més, va crear el primer programa de televisió a Espanya dedicat al medi ambient, el magazine El escarabajo verde, que va dirigir ella mateixa.

En detall: Des del programa de Gemma Nierga, la periodista Lorena Amo ha explicat també que Mària Sànchez ha estat "tot un referent pels periodistes i la resta de professionals" que han treballat amb ella durant els seus 35 anys de carrera.

Reaccions: La notícia de la mort de Mària Sànchez ha generat la reacció de múltiples companys de professió, com les periodistes Mayka Navarro i Anna Punsí, que han enviat missatges de condol. També de l'espectre polític, especialment de regidors de l'Ajuntament de Barcelona, les informacions del qual cobria la comunicadora. Janet Sanz i Jordi Martí (comuns), Jordi Coronas (ERC) i Rosa Alarcón (PSC) són alguns dels que l'han recordat.

Per acabar: Mària Sànchez era parella del periodista i humorista Manel Lucas, conegut per les seves imitacions a Polònia i Crackòvia de TV3 i per fer de col·laborador a El món a RAC1 de Jordi Basté.

Categoria: La Jungla