La Jungla
Prova d'exteriors a 'MasterChef'
Foto: Prova d'exteriors a 'MasterChef' | RTVE
Televisió

'MasterChef' es pronuncia respecte a la intoxicació massiva a l'Oceanogràfic

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Prova d'exteriors a 'MasterChef'
Foto: Prova d'exteriors a 'MasterChef' | RTVE

Dues setmanes després de l’estrena de l’onzena edició de MasterChef, el programa suma una nova polèmica. Després de les acusacions de Patricia Conde a MasterChef Celebrity 7 i el suposat engany que va denunciar una aspirant al càsting final d’aquesta edició, s’ha sumat una greu acusació per una intoxicació massiva a l’última prova d’exteriors del programa. En conseqüència, Shine Iberia, productora del format, s’ha pronunciat al respecte.

D’on venim: A l’últim programa de MasterChef, una de les proves era d’exteriors, on els participants es va desplaçar fins a l’Oceanogràfic de València per preparar un menú de la xef Rakel Cernicharo com a tribut al món marí.

Al detall: Una de les comensals de la prova d’exteriors ha denunciat la intoxicació que va patir en aquesta prova del programa de la televisió pública.

  • Mitjançant un fil de Twitter, des del seu perfil personal, una de les treballadores de l’Oceanogràfic ha denunciat el que els va succeir a ella i als seus companys, indicant que el programa els va invitar a qui lliuraven el darrer 19 de gener per participar en la gravació: “de 70 persones, més de la meitat vam acabar intoxicades”.

Què diu la comensal: La treballadora de l’Oceanogràfic ha explicat a Twitter la seva “experiència” com a comensal de MasterChef.

  • “A taula hi som quatre de les meves companyes i jo. Totes amb gastroenteritis. La nit següent vaig haver d'anar a urgències perquè m'injectessin Primperan al cul per poder cessar de vomitar. Vaig perdre 5 quilos en tres dies”, ha començat dient.
  • La comensal ha continuat sentenciant al programa: “La meva empresa va informar MasterChef del succeït. Els dies següents no vam poder anar a treballar. Ens va trucar Salut Pública per investigar el que va passar, però la cosa no va arribar a res. Això ho escric aquí perquè ni tan sols han tingut la decència d'escriure'ns per demanar disculpes”.
  • Finalment, la treballadora de l’Oceanogràfic ha conclòs el missatge amb unes paraules contra MasterChef: “Gràcies per la pitjor experiència gastronòmica que he tingut a la meva vida. Ja que estem, us animo a investigar una mica més també la relació de MasterChef amb la ramaderia intensiva”.

Què diu MasterChef: La polèmica generada per la denúncia pública ha obligat a la productora del programa, Shine Iberia, a pronunciar-se al respecte en un comunicat.

  • “Des de MasterChef vam lamentar molt la indisposició que van manifestar alguns dels comensals que van assistir a l'enregistrament del nostre exterior a València, amb qui es va estar en contacte en tot moment a través de l'Oceanogràfic, en tractar-se de personal de la companyia. Es tracta d'un cas absolutament excepcional en aquests 11 anys de MasterChef a Espanya, un programa on és una prioritat absoluta garantir la cura alimentària de les persones que hi intervenen”, ha dit la productora per justificar-se.
  • Finalment, Shine Iberia ha conclòs el comunicat insistint que es van prendre totes les mesures: “A l'exterior de València els aliments van ser analitzats en origen amb resultats positius i se'n va garantir la traçabilitat en tot el procés, tal com es va informar i documentar les autoritats sanitàries competents quan vam tenir coneixement dels fets”.