La Jungla
José María López i Carlota Prado a 'GH Revolution'
Foto: José María López i Carlota Prado a 'GH Revolution' | Telecinco
Televisió

La productora de 'Gran Hermano' reacciona a la condemna del cas de Carlota Prado

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
José María López i Carlota Prado a 'GH Revolution'
Foto: José María López i Carlota Prado a 'GH Revolution' | Telecinco

La productora de Gran Hermano s’ha pronunciat després de la condemna a José María López per abusos sexuals contra Carlota Prado. Zeppelin TV ha emès un comunicat respecte a la resolució del delicte comès a GH Revolution.

D’on venim: L’any 2017 es va emetre l’última edició anònima de Gran Hermano, GH Revolution, on van participar Carlota Prado i José María López. I, més de cinc anys després, la Justícia ha dictaminat sentència, condemnant a José María per abusos sexuals contra Prado.

Què sabem: La sentència ha condemnat a José María López, exconcursant de GH Revolution, per abusos sexuals.

  • José María ha estat condemnat a 15 mesos de presó com a autor responsable d’un delicte consumat d’abusos sexuals contra Carlota Prado, comès durant la participació de tots dos durant el reality. Tot i això, el condemnat no haurà d’entrar a presó per ser una pena inferior als dos anys.
  • A més, la sentència l’imposa quatre anys d’allunyament i incomunicació amb la víctima, havent d’indemnitzar-la amb 6.000 euros pel dany moral ocasionat.
  • D’aquesta quantitat, haurà de respondre també Zeppelin Televisión S.A., la productora de Gran Hermano, en concepte de responsable civil subsidiari per mostrar les imatges a Carlota Prado.
  • A més, Zeppelin juntament amb Choup European Group, l’entitat asseguradora, hauran d’indemnitzar a la jove amb 1.000 euros.

Què diu Zeppelin: La productora ha compartit un comunicat a les xarxes socials en resposta a la sentència. Aquests són els titulars:

  • Zeppelin ha respectat la sentència dictada en el procediment penal, del qual assegura haver col·laborat amb la justícia de manera transparent.
  • La productora de Gran Hermano també ha recordat que “en el moment en el qual va tenir coneixement dels fets, va intervenir paralitzant la conducta del concursant”.
  • Respectant la privacitat de les persones implicades, Zeppelin assegura que els empleats sempre van obrar amb bona fe per protegir-la i amb una relació de proximitat i confiança mútua.
  • Zeppelin ha afirmat que la persona condemnada haurà d’assumir la responsabilitat dels seus actes i fer front al pagament de la indemnització fixada a la sentència.
  • A més, la productora del format ha reafirmat la seva política de tolerància zero davant qualsevol agressió sexual, sent una de les seves prioritats la creació d’espais segurs.
  • Finalment, i davant la intenció de fer una reflexió honesta i constructiva, Zeppelin ha recordat que l’any 2020, per intentar evitar que es reprodueixin fets semblants, va posar en disposició de la indústria audiovisual el seu Protocol de prevenció i actuació davant situacions d’abús sexual en entorns d’alta visibilitat.