La Jungla
Arnau Tordera i Carlos Cuevas, en un 'collage' de Principal
Foto: Arnau Tordera i Carlos Cuevas, en un 'collage' de Principal | Instagram | TV3
Televisió

Arnau Tordera, furiós amb TV3 i 'Cites Barcelona': "Vergonya de direcció, guionistes i actors"

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 18 de maig de 2023. 14:06
Temps de lectura: 2 minuts
Arnau Tordera i Carlos Cuevas, en un 'collage' de Principal
Foto: Arnau Tordera i Carlos Cuevas, en un 'collage' de Principal | Instagram | TV3

TV3 ha anunciat aquest dimecres l'estrena de Cites Barcelona, la tercera temporada de la sèrie èxit d'audiència que va acabar fa sis anys a la televisió pública. Una tornada molt esperada pels espectadors, però amb un canvi significatiu pel que fa a les dues primeres entregues: si la sèrie original era íntegrament en català, els nous episodis seran 50% en català i 50% en castellà. Les crítiques no s'han fet esperar.

Què en sabem? Entre els espectadors que han fet evident el seu malestar hi ha Arnau Tordera, el vocalista d'Obeses, que acusa TV3 i tots aquells que participen de la sèrie de ser "còmplices de l'extinció de la llengua catalana". Així de contundent s'ha mostrat a través de les xarxes socials, amb una piulada viral aquest dimecres a la tarda. És aquesta:

Què diu Arnau Tordera?

  • "Vergonya de TV3, vergonya de direcció, vergonya de guionistes, vergonya d'actors i vergonya d'absolutament tothom qui hi té alguna cosa a veure".
  • "Còmplices necessaris per la minorització i l'extinció de la llengua catalana. Que aquesta culpa us turmenti sempre més".

A més, la introducció del castellà i la reducció del català a la sèrie ha generat centenars de queixes entre l'audiència. També s'hi ha referit la plataforma Refundem TV3 i la CCMA, que ha ironitzat sobre la necessitat de "refundar o demolir" els mitjans públics i ha titllat d'"impresentables" els seus executius.

En detall: Cal recordar que la llengua institucional de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per prestar el servei públic de comunicació, és el català. Però en el cas de Cites Barcelona, la producció és d'Amazon Prime Video i Filmax. TV3 l'estrenarà el 12 de juny, i a partir del 13 es podrà veure íntegrament a les plataformes.

Un altre apunt: Cites Barcelona serà la tornada d'actors com Carlos Cuevas, Laia Costa, Nausicaa Bonnín, Ivan Massagué o Aina Clotet a TV3. També comptarà amb la influencer Dulceida.

D'on venim? Aquesta no és la primera vegada que Arnau Tordera expressa públicament diferències profundes amb TV3. El passat mes de desembre, l'artista va mantenir un enfrontament amb Planta baixa després que li cancel·lessin una entrevista a última hora per parlar de la retirada de Gerard Piqué del futbol. El cantant osonenc va acusar aleshores el programa de "tracte denigrant".