La Jungla
Joan Granados, exdirector de la CCMA
Foto: Joan Granados, exdirector de la CCMA | TV3
Televisió

Exdirector de la CCMA: el desaire de la infanta Cristina i "la política que fa por" a TV3

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Joan Granados, exdirector de la CCMA
Foto: Joan Granados, exdirector de la CCMA | TV3

TV3 fa 40 anys. El Parlament de Catalunya en va aprovar la seva creació per unanimitat el 18 de maig de 1983; poques setmanes abans, Jordi Pujol n'havia inaugurat els estudis. Quatre dècades més tard, l'exdirector de la CCRTV (actual CCMA) Joan Granados ha explicat alguns secrets dels inicis que no coneixia ningú.

En detall: En una entrevista a Tot es mou de TV3, Granados ha recordat la reunió amb Joan Carles I per comunicar-li l'obertura de la cadena. "Pujol em va dir: "Sobretot, m’interessa que us comporteu bé amb el rei. La monarquia té quelcom de neutral que algun dia Catalunya pot necessitar"", assegura que va dir-li abans el president. Així ho va fer. Va anar a veure el monarca i li va explicar que farien una tele en català. "Tota en català? I ja l’entendran?", va saltar.

A més, Granados ha recordat també la visita de la infanta Cristina a les instal·lacions de TV3 a principis dels 90. Com que la filla del rei vivia a Barcelona i treballava a La Caixa, van pensar que seria una bona idea portar-la als estudis. Una trobada que va començar amb molt mal peu. Ell li va donar la benvinguda amb un ram de flors, i ella va tallar-lo exigint que li parlés castellà. "Aquí es parla en català", va respondre l'exdirector de la CCRTV abans que la infanta reaccionés amb un crit: "Li he dit que en espanyol!".

Un altre apunt: Sobre la situació actual de TV3, Granados ha lamentat que "la gent nota que la política fa por" a la cadena. Paraules que ha acompanyat amb un exemple clar: "Quan hi ha guerra, no es pot simular la pau i, d’una manera o una altra, la gent es pensa que estem simulant la pau". Es refereix al procés. "El president del govern espanyol, què diu? Catalunya és una bassa d'oli. Si aquí continuem dient que Catalunya és una bassa d'oli, i el govern d'aquí també diu que és una bassa d'oli, estem simulant una cosa que no existeix", ha expressat. Una crítica que coincideix amb la que una part de l'independentisme fa a la televisió pública des de 2017.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió