La Jungla
Productes franquistes a Casa Pepa
Foto: Productes franquistes a Casa Pepa | Canal Cocina
Televisió

Escàndol en una televisió espanyola: polèmic vídeo de cuina que blanqueja el franquisme

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Productes franquistes a Casa Pepa
Foto: Productes franquistes a Casa Pepa | Canal Cocina

Canal Cocina és al centre de la polèmica, després de l'emissió d'un programa dedicat al restaurant de carretera Casa Pepe, el local de la localitat andalusa de Despeñaperros lamentablement conegut per les seves decoracions franquistes.

Què en sabem? El programa Comer en carretera del reporter Pepe Marín ha emès un controvertit capítol dedicat a Casa Pepe. Una operació de blanquejament amb imatges de banderes espanyoles amb l'àguila o un bust del dictador Francisco Franco, entre d'altres.

En detall: La veu en off de Pepe Marín s'encarrega també de locutar algunes frases que amaguen acudits macabres que fan burla de les víctimes del franquisme, com per exemple que "el progrés va deixar a la cuneta molts llocs de menjar a la carretera", en referència a Casa Pepe.

  • Cal recordar que en els últims vint anys s'han recuperat 10.000 cadàvers de fosses comunes i cunetes, i que encara en falten milers més.

A més, Marín també es refereix al local com "una botiga de merchandising de la marca Espanya", perquè les banderes franquistes són a cada producte i obviant així que l'actual insígnia de l'Estat no inclou l'àguila que llueix Casa Pepe.

Reaccions: El vídeo s'ha viralitzat a les xarxes socials, on compta amb centenars de milers de reproduccions en poques hores i l'exigència d'una rectificació a Canal Cocina. També n'hi ha que demanen boicot a la cadena i explicacions a les plataformes que l'emeten, entre les quals Movistar+, Orange TV i Vodafone TV.