La Jungla
Shakira surt del jutjat a Barcelona
Foto: Shakira surt del jutjat a Barcelona | EFE
Famosos

Shakira, davant la jutgessa: "La relació amb Piqué era molt turbulenta, un Dragon Khan"

Barcelona.
Actualitzat: Divendres, 16 de juny de 2023. 11:04
Temps de lectura: 5 minuts
Shakira surt del jutjat a Barcelona
Foto: Shakira surt del jutjat a Barcelona | EFE

Shakira compta els mesos pel començament del judici per presumpte frau fiscal a Hisenda, pel qual afronta una petició de més de vuit anys de presó. La cantant, que seurà al banc dels acusats el novembre, ja va declarar davant la jutgessa el 6 juny de 2019. Una declaració que, quatre anys després, ha vist la llum.

Què en sabem? El diari El País ha tingut accés als 80 minuts de declaració de Shakira als jutjats d'Esplugues de Llobregat, investigada per un suposat frau de 14,5 milions d'euros a Hisenda. El centre de la qüestió és dirimir si l'artista residia o no a Espanya entre els exercicis 2011-2014. Ella ho nega, i defensa que l'únic vincle que tenia durant aquells anys al país era el seu nòvio Gerard Piqué, a qui havia conegut en el Mundial de Sud-àfrica 2010.

Gelosia: Shakira va recordar al jutjat que quan va començar la relació amb Piqué tenia permís de residència a les Bahames. El 2004 s'hi va comprar una casa amb el seu ex, Antonio de la Rua. És per això que les autoritats del país li van entregar els documents de resident, però no hi vivia. "Començo a sortir amb ell i, si tinc una mica de temps lliure, prefereixo anar a veure'l a ell i no anar a Bahames a trobar-me el meu ex", explica la cantant. "Era una situació que no li feia gens de gràcia al Gerard. Aleshores, per apaivagar una mica la seva gelosia, no hi anava. Era natural, perquè no teníem una relació consolidada, hi havia molta inseguretat per les dues parts i les ferides amb la meva parella anterior estaven obertes".

Relació: Oberta totalment davant de la magistrada, Shakira recorda que estava "encantada" amb Piqué, i que només "volia estar a prop d'ell". Per això es va comprar la casa de Perpinyà, relativament a prop de Barcelona però apartada dels paparazzis. "El 2011, quan començo a sortir amb ell, casi no ens vèiem. Tenia 23 anys, deu menys que jo. Futbolista, guapo, amb fama de Playboy... Era un boig en aquella època, i no tenia garantia que les coses seguirien endavant. Mai vaig imaginar que viuria en aquest país per aquell nen amb barba que estava increïble", recorda.

Avió privat: Com a mostra del seu enamorament, Shakira recorda que en un vol privat entre Marràqueix i Croàcia va fer baixar l'avió per veure Piqué. "Sobrevolàvem Barcelona i li vaig demanar al pilot de l'avió si podia aterrar breument només per fer un petó al Gerard. No he fet mai res tan romàntic. No sé si l'Agència Tributària m'ho haurà computat com un dia a Espanya", és un dels dards que llança a Hisenda.

Altibaixos: Shakira assegura que al començament de la relació només "volia passar-ho bé" i no pensar "a llarg termini". Així justifica que durant els primers anys no vivia a Espanya. "Com ho havia de sacrificar tot per un noi a qui estava coneixent, assaltant la cuna", bromeja. De fet, la colombiana arriba a definir els començaments de la seva història com una muntanya russa: "La nostra relació era molt turbulenta, un Dragon Khan, perquè les nostres vides professionals no compaginaven. Era com ajuntar aigua i oli. Jo era un rodamon i ell havia de complir un horari. Ens enteníem molt bé, i espero que això no es filtri a la premsa".

Fills: Amb el naixement d'en Milan, el seu primer fill amb Piqué, l'any 2013, Hisenda considera que ja hi ha una prova de residència a Espanya. Ella també ho nega, i continua assegurant que anava amunt i avall amb el nen, sense viure en territori espanyol: "Durant l'embaràs treballava 14 hores al dia. Recordo ser a l'escenari amb la panxota, fent aquells moviments que faig jo... suposo que se'm veia ridícula. Vaig programar la cesària perquè tenia un contracte de The Voice. Vaig entrar amb maquillatge a la sala de part. Vaig parir i em vaig endur el nen acabat de néixer. El portava amb mi a tot arreu, com les mares indígenes que porten el nen a sobre. Li donava de mamar al set del programa cada tres hores". Shakira assegura que tenir un fill va ser "meravellós, però que la feina continuava sent la prioritat.

A més, assegura que la situació no va canviar fins al 2015, després del naixement del seu fill Sasha. "Escolaritzem el Milan i les coses canvien. En aquell moment som una família consolidada, tot i que mai serem una parella totalment convencional". Shakira defensa que aquell és el primer any que es pot considerar que residia a Espanya, i que és de fet quan va començar a pagar impostos a la Hisenda espanyola. A desgana, per cert: "No tenia ganes de venir a Espanya. És un país molt maco, però no és l'epicentre de la indústria musical. Per mi, ser a Espanya era un sacrifici enorme. Era com demanar al Gerard anar a viure a Barranquilla a jugar pel Júnior per amol".

Categoria: La Jungla