La Jungla
Mari Pau Huguet, a 'La gran contradicció'
Foto: Mari Pau Huguet, a 'La gran contradicció' | 8tv
Televisió

Mari Pau Huguet, sobre Ramon Pellicer i altres homes de 60 anys a TV3: "Ells sí que continuen"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Mari Pau Huguet, a 'La gran contradicció'
Foto: Mari Pau Huguet, a 'La gran contradicció' | 8tv

Mari Pau Huguet treballa des de fa més d'una dècada al departament del Defensor de l'Audiència de TV3. Una activitat al darrere de les càmeres, que no té res a veure amb la feina de presentadora que la va fer tan famosa entre els espectadors catalans, amb programes d'èxit com Bon dia Catalunya, L'hora de Mari Pau Huguet, En directe o TVist. Quan li falten pocs mesos per fer 60 anys, la Mari Pau ha reflexionat sobre el fet que ella ja no faci pantalla, però en canvi hi hagi presentadors homes de la mateixa edat.

Què en sabem? Convidada aquest divendres a la nit a La gran contradicció de 8tv, Mari Pau Huguet ha plantejat que l'edat dona "una certa credibilitat" a l'hora de presentar informatius, en contraposició als rostres joves que –diu– busquen ara les cadenes, també TV3. Hi ha algunes excepcions, com Ramon Pellicer, que amb 62 anys continua al capdavant del Telenotícies cap de setmana, i que últimament ha generat alguna polèmica per la gran diferència d'edat amb l'altra presentadora del format, la periodista Cristina Riba, vint anys més jove.

Què diu Mari Pau Huguet?

  • "Les arrugues sembla que ara fan nosa davant la pantalla, es busquen rostres macos i joves".
  • "L'arruga ja no és bella i molesta, i això sap greu perquè dona experiència. Al final, tots ens farem grans".
  • "Però a les dones se'ns valora molt més l'aspecte estètic".
  • "Si Ramon Pellicer fos dona seguiria presentant? Potser sí, però és la pregunta que es fa molta gent".
  • "Arcadi Alibés (63), Xavier Bonastre (62)... més o menys, tots som de la mateixa fornada, i ells continuen en antena".
  • "També hi ha dones, com Imma Pedemonte, però menys. Hi ha certa diferència entre allò masculí i femení".

A més, Mari Pau Huguet ha recordat també allò que ja havia explicat fa un any, que quan feia televisió diàriament intentaven no portar "convidats castellans perquè no hi hagués tant castellà a TV3". La presentadora reitera que allò els limitava molt, perquè de vegades hi havia convidats de pes però que no parlaven català, i s'havien de buscar altres opcions. Arribat el cas, es feien entrevistes en català amb traducció al castellà per l'orellera dels convidats.

  • Accepta que allò era "artificial", i que potser és millor l'opció d'ara de fer la pregunta directament en castellà.
  • Però sentencia: "Tampoc hem de caure tan fàcilment en l'opció de dir-ho en castellà. Si fos ara, jo intentaria que m'entenguessis sense traductor. Si no és, m'encanta castellà i el parlo sense problema".

Un altre apunt: Quan encara feia de presentadora, Mari Pau Huguet va rebre diverses ofertes per marxar de TV3. Les més importants, la que li va fer Antena 3 i una altra d'una televisió de Miami. Va dir que no a les dues, tot i que amb els anys se n'ha penedit.

  • "Ara amb el pas del temps em penedeixo de no haver acceptat l'oferta de Miami".
  • "No passava res, podia tornar i TV3 em donava totes les facilitats".
  • "Sempre m'he sentit molt fidel a TV3 i jo feia un programa diari en directe. Pensava que no podia deixar aquell equip ni la meva família".
  • "Em va agafar un pànic escènic que no em va entrar quan vaig entrar a TV3, i vaig canviar la meva vida deixant Lleida per Barcelona".

Categoria: La Jungla