La Jungla
La princesa Elionor, en una imatge d'arxiu
Foto: La princesa Elionor, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Casa Reial

Elionor reapareixerà a Catalunya: el que sabem del seu proper acte (i la polèmica de sempre)

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
La princesa Elionor, en una imatge d'arxiu
Foto: La princesa Elionor, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Elionor es prepara pel seu primer acte públic de l'any 2023, quan ja fa més d'un mes que es va graduar de l'UWC Atlantic College de Gal·les. La setmana que ve, la princesa reapareixerà i ho farà a Catalunya, per l'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona.

Què en sabem? Elionor entregarà els guardons que duen el seu nom el dia 5 de juliol. Una cerimònia que no es farà a Girona, com ha passat d'ençà de l'1-O, ni a Barcelona, que ha acollit els premis en els últims cinc anys. Aquesta vegada, la gala es traslladarà a l'Hotel Camiral de Caldes de Malavella. Els premis no tornen així a la seva ciutat d'origen, però sí a la demarcació de les comarques gironines.

En detall: Marta Madrenas, alcaldessa de Girona entre 2016 i 2023, va vetar sine die que l'entrega de premis es fes al municipi després de la brutalitat policial de l'1-O. L'organització se'ls va endur aleshores a Barcelona. Cinc anys més tard, sense Madrenas com a alcaldessa, els guardons tampoc no tornen. Després de les eleccions del 28-M, a la ciutat governa ara la CUP.

D'on venim? Durant els primers sis mesos de l'any, Elionor s'ha deixat veure en públic en comptades ocasions. L'última, el passat 25 de maig, quan va ser a la confirmació de la infanta Sofia. El motiu ha estat fonamentalment la seva estada a l'internat gal·lès, que l'ha mantingut allunyada de la família. Malgrat que en tot aquest temps ha visitat Madrid diverses vegades, sempre ha estat per assumptes personals, i la seva agenda institucional ha estat completament buida.

Context: Elionor es va estrenar el 2019 als premis Princesa de Girona amb un discurs en perfecte català. També en castellà, anglès i àrab. "Catalunya sempre ocuparà un lloc al meu cor", deia aleshores mentre al carrer hi havia manifestacions contra la presència de la família reial. Els anys posteriors, la filla gran de Felip VI ha tornat a demostrar que parla català amb fluïdesa.

Per acabar: L'últim acte públic oficial d'Elionor va ser el dia 15 de desembre, quan va visitar tota sola la seu de Creu Roja a Madrid i es va entrevistar amb joves voluntaris. Set mesos més tard, la princesa farà la seva esperada reaparició dimecres que ve.

Categoria: La Jungla