La Jungla
Adrián Arnau durant un dels seus complicats directes als Sanfermines
Foto: Adrián Arnau durant un dels seus complicats directes als Sanfermines | Twitter
Televisió

Un reporter de TVE denuncia agressions als Sanfermines: "Ens han amenaçat i escopit"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Adrián Arnau durant un dels seus complicats directes als Sanfermines
Foto: Adrián Arnau durant un dels seus complicats directes als Sanfermines | Twitter

La crispació política prèvia a les eleccions del 23-J ha fet dels Sanfermines 2023 una de les edicions més tenses amb la premsa. Reporters de televisió que cobreixen les festes han suportat situacions d'assetjament amb alguns dels participants, que han popularitzat el lamentable crit de la ultradreta "Que te vote Txapote". Així ho ha denunciat, en les últimes hores, Adrián Arnau, periodista de TVE.

Què en sabem? En un extens fil de Twitter, Adrián Arnau ha compartit alguns dels vídeos que demostren com ha estat de difícil la seva feina a Pamplona des que va començar la cobertura de les festes de Sant Fermí el 6 de juliol. TVE ha fet prop de 40 directes en tots aquests dies, durant els quals diversos treballadors han patit "assetjament, agressivitat i violència" —diu— constant de grups de joves (i alguns no tan joves) exaltats.

Què diu?

  • "Hem aguantat amenaces, abusos, humiliacions i agressions".
  • "Els reporters són simples treballadors, i la majoria intentem fer la nostra feina com millor podem".
  • "Acceptaríeu aquesta conducta cap a jutges, metges, obrers i forners?".
  • "El més trist és que aquesta violència s'ha assimilat com una cosa normal i acceptable".
  • "No hi ha límits: ens han ofès, empès, cridat i escopit. Han agafat el micròfon, estirat els cables i tocat la càmera".
  • "Al voltant, tothom rient. Perquè humiliar-nos està de moda".

A més, Adrián Arnau ha carregat contra Javier Negre per haver contribuït a les fake news en plena campanya d'assetjament a periodistes. Negre ha arribat a assegurar que RTVE paga seguretat privada per evitar els crits ultres de "Que te vote Txapote" adreçats a Pedro Sánchez. Una mentida desmuntada pel reporter: "Els vigilants custodien les unitats mòbils. Teníem dos nois borratxos que em van empènyer i insultar. És l'única connexió on han estat".

Per acabar: Adrián Arnau defensa la feina dels periodistes honestos, que intenten "complir amb l'obligació de servei públic i treballar al marge de colors i etiquetes". Tal com han fet aquests dies a Pamplona, malgrat els pals a les rodes de l'extrema dreta.