La Jungla
Albert Om, presentador d'Islàndia
Foto: Albert Om, presentador d'Islàndia | RAC1
Ràdio

Albert Om posa data al final d'Islàndia de RAC1: "Has d'acceptar quan et tanquen la porta"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Albert Om, presentador d'Islàndia
Foto: Albert Om, presentador d'Islàndia | RAC1

Albert Om compta els dies per deixar RAC1, després de més de 1.500 programes presentant Islàndia. Fa dos mesos que se sap que l'emissora ha eliminat el format de cara a la pròxima temporada, però no ha estat fins aquest dilluns que el presentador n'ha parlat per confirmar la notícia.

Què en sabem? Després de set anys en antena, Albert Om ha explicat que a Islàndia li queden només deu episodis, i que l'últim programa de la família islandesa serà divendres de la setmana que ve, dia 21 de juliol. Un anunci que ha acompanyat d'un missatge d'agraïment a l'equip i els oients, i que ha aprofitat per apuntar que la decisió de tancar el programa ha estat de la direcció.

Què diu Albert Om?

  • "Les coses comencen i s'acaben. Els programes de ràdio, també, i així és com ha de ser, perquè si no encara estaríem fent el mateix programa des de fa 100 anys".
  • "A vegades pots triar quan acaba un programa, i a vegades, com és aquest cas, hi ha algú altre que tria per tu".
  • "Un dia t'obren la porta, i un dia te la tanquen. I tu, quan l'obren ho has d'agrair, i quan te la tanquen ho has d'acceptar".
  • "Hem pogut fer la ràdio que volíem durant set anys, i els oients ens heu fet líders del primer dia fins a l'últim. No podem demanar més".

A més, Om ha esmentat amb nom i cognom els seus companys Maria Xinxó, Eva Catalan, Marc Ferragut i Mireia Ardèvol per dir que, amb ells, recordarà "set anys fantàstics, la llibertat creativa, provar formats, buscar històries, conèixer persones, voltar el país, pensar i treballar cada minut de ràdio i, sobretot, l'amor i l'humor" amb el qual s'han tractat.

En detall: Tal com va avançar el maig el diari ARA, la direcció de RAC1, amb Eulàlia Carbonell i Xavi Pérez al capdavant, ha decidit prescindir de l'espai d'Albert Om per reduir uns costos de programació que consideren disparats. Un moviment que s'emmarca dins d'una reformulació de la franja de tardes.

Per acabar: La cancel·lació d'Islàndia coincideix amb la tornada d'Albert Om a TV3, vuit anys després d'El convidat. El presentador de Taradell agafarà les regnes d'Una altra història, un nou format d'entreteniment que vol reconstruir la història social dels catalans del darrer segle.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: RAC1 Ràdio Famosos