La Jungla
Marc Ribas, presentador de 'Joc de cartes' de TV3
Foto: Marc Ribas, presentador de 'Joc de cartes' de TV3 | Instagram
Televisió

'Joc de cartes' salta a Espanya: un famós cuiner presentarà el programa d'èxit de TV3

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Marc Ribas, presentador de 'Joc de cartes' de TV3
Foto: Marc Ribas, presentador de 'Joc de cartes' de TV3 | Instagram

Juego de cartas. Així es dirà la versió espanyola de Joc de cartes de TV3, que després de sis exitoses temporades a la televisió pública catalana pròximament farà el salt en castellà i per tot Espanya a La Sexta.

Què en sabem? Segons avança aquest divendres El Periódico, el grup Atresmedia ja està preparant l'emissió de Juego de cartas. Ho fan després de comprovar l'èxit del concurs de Marc Ribas a Catalunya, que al seu torn és una adaptació del format internacional My restaurant rocks.

En detall: Juego de cartas de La Sexta estarà presentat pel cuiner Alberto Chicote, habitual d'altres programes de cuines a Atresmedia com el popular Pesadilla en la cocina, o també ¿Te lo vas a comer? i Top Chef. Produït per Zeppelin TV, les gravacions començaran durant la tardor de 2023, amb l'objectiu que l'estrena es pugui fer a principis de 2024.

A més, la decisió de dur el programa a tot Espanya coincideix amb l'estrena d'una nova temporada d'estiu de Joc de cartes a TV3. El concurs torna dimecres 26 de juliol a les 22:05 hores de la nit amb un capítol doble. El primer, per trobar el millor establiment amb vistes al mar al Garraf, passarà per Sitges i Vilanova i la Geltrú; i el segon se centrarà en descobrir quin és el millor restaurant de guia turística de la ciutat de Barcelona.

  • La nova temporada tornarà a sortir dels límits de Catalunya, aquesta vegada per visitar Andorra.
  • També reservarà un capítol especial per fer la revenja de l'arròs entre catalans i valencians, tres anys després.
  • Hi haurà novetats pel que fa a la mecànica de les votacions, que poden capgirar els resultats de la classificació final.

Per acabar: Joc de cartes torna a TV3 sis mesos després de la seva última edició, que va ser un èxit indiscutible. La sisena temporada, que es va allargar fins al gener de 2023, va ser líder absolut de la seva franja, a molta distància de la resta de cadenes. En el conjunt de totes les emissions va fer una audiència acumulada de 2.329.000 espectadors, i una mitjana de 830.000 en cada programa. L'estiu de 2022, la versió estiuenca del programa també va fer bons números, amb una mitjana de 375.000 espectadors i un 23,3% de share. Caldrà esperar per veure si té la mateixa acollida entre el públic espanyol. Hi ha el precedent d'altres programes d'èxit de TV3, com El foraster o Polònia, que s'han intentat traslladar a televisions estatals, sense els mateixos resultats, ni molt menys.