La Jungla
Marc Ribas, a la nova temporada de 'Joc de cartes estiu'
Foto: Marc Ribas, a la nova temporada de 'Joc de cartes estiu' | TV3
Televisió

'Joc de cartes' torna a TV3 amb una punyalada que deixa atònits als concursants

Temps de lectura: 4 minuts
Marc Ribas, a la nova temporada de 'Joc de cartes estiu'
Foto: Marc Ribas, a la nova temporada de 'Joc de cartes estiu' | TV3

Després de la fi de la darrera temporada de Joc de cartes, el desitjat exitós programa de TV3 ha tornat a la pantalla amb la seva versió habitual d'estiu. La seva primera parada ha tingut un objectiu clar, trobar el millor establiment amb vistes al mar del Garraf. I el bon ambient que ha regnat generalment durant el programa s'ha aturat amb unes apunyalades finals que han fet girar el guió.

Qui és qui: El primer programa ha tractat de trobar el millor restaurant amb vistes al mar del Garraf. Aquest han estat els restaurants participants:

  • A les Botigues de Sitges, El Capità de Port Ginesta, un dels locals amb més història del port, ha participat amb els nous propietaris, l'Eva García i el David Zambrana.
  • L'Habana Blue, un "xiringuito" a la platja de Vilanova i la Geltrú, ha volgut demostrar la seva especialitat de la carn a la brasa. Els representants de l'establiment han estat l'Anna Casademunt, propietària, i Felipe Masferrer, encarregat del servei.
  • Finalment, el Marc Rodríguez, gestor, i el Michelle Lorusso, xef, han presentat el restaurant Cala Morisca, a Sitges, situat allunyat de grans poblacions i amb unes espectaculars vistes al mar.

En detall: Tot i el bon ambient generalitzat dels concursants, amb les crítiques habituals per la mecànica del programa, no ha estat fins al moment de les valoracions finals quan les punyalades dels concursants de l'Habana Blue han sortit a la llum. Aquestes han estat les puntuacions mitges dels concursants:

  • El Capità de Port Ginesta s'ha emportat la pitjor nota, suspesa, amb un 4,2.
  • L'Habana Blue ha aconseguit un 6,5.
  • I el restaurant Cala Morisca ha coincidit amb l'anterior, obtenint també un 6,5.

En profunditat: Tot i el pronòstic dels propietaris d'El Capità, que se situaven com els millors valorats per davant del Cala Morisca i l'Habana Blue corresponentment, els concursants no han opinat el mateix. Tant els propietaris d'El Capità com els de Cala Morisca han percebut que els seus contrincants de l'Habana Blue els han puntuat amb una nota considerablement baixa, comparant-la amb les puntuacions dels seus companys.

  • El David i l'Eva, d'El Capità, s'han quedat perplexos amb la seva puntuació: "Estem absolutament estranyats. (...) He trobat les argumentacions de l'Habana Blue molt fluixes", davant unes crítiques contra la qualitat del seu menjar, les vistes i l'interior del seu restaurant, i un parell de mentides del cambrer que els va atendre.
  • D'altra banda, els representants del Cala Morisca també s'han sorprès amb les puntuacions de l'Habana Blue, generalment bastant més inferiors que els d'El Capità: "Saben jugar. (...) Han jugat a fer mal. Han jugat les cartes", assenyalant a l'Anna i el Felipe.
  • Tots els contrincants han coincidit dient que els representants de l'Habana Blue han puntuat molt baix, lluny dels seus arguments, amb l'objectiu d'aconseguir guanyar el programa.

Per últim: Coincidint amb la nota més baixa per El Capità, Marc Ribas ha desempatat, amb la seva puntuació, i ha valorat el Cala Morisca millor que l'Habana Blue, convertint als primers en els guanyadors del primer programa de la nova temporada i concedint els 3.000 euros de premi.

A més, la Sexta ja prepara la versió nacional de l'exitós Joc de cartes de TV3 amb un conegudíssim xef televisiu.