La Jungla
Carles Porta, presentador de 'Crims'
Foto: Carles Porta, presentador de 'Crims' | TV3
Televisió

TV3 fixa data d'estrena a la nova temporada de 'Crims' i crea un videojoc del programa

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Carles Porta, presentador de 'Crims'
Foto: Carles Porta, presentador de 'Crims' | TV3

Des que va finalitzar la quarta temporada de Crims, les xarxes socials demanen l'arribada d'una nova temporada d'un dels programes més exitosos de TV3. I en plena època de publicació de les novetats per a la nova temporada televisiva al setembre, la CCMA ha anunciat la data prevista d'estrena de la nova temporada del programa de Carles Porta i la creació d'un nou videojoc de Crims.

D'on venim: El darrer mes de juny, en la presentació de nous continguts, Atresmedia va anunciar el fixatge de Carles Porta per liderar una nova sèrie, 33 días, inspirada en la història de la fuga de Manuel Brito i Javier Picatoste de la presó de Lleida.

  • Tot i això, que no s'alarmin els fidels seguidors de Crims, ja que Porta podrà combinar els projectes a TV3 i Atresmedia. A més, fa uns mesos, Sigrid Gras, director de la cadena pública catalana, va anunciar que tenien assegurada la continuïtat de Crims.

En detall: En el comunicat que ha llançat en forma de nota de premsa la CCMA, la cinquena temporada de Crims arribarà el febrer de l'any 2024, gairebé un any després de l'estrena de la quarta temporada.

En profunditat: Crims tindrà una versió jugable en format de videojoc a principis de l'any que ve, coincidint amb l'estrena de la nova temporada del true crime.

Què sabem: Es tracta d'una estratègia més àmplia al voltant dels videojocs que la Corporació catalana impulsarà en els pròxims mesos amb diverses accions i iniciatives que formaran 3Cat, la nova marca que fusionarà TV3 i Catalunya Ràdio.

  • El primer gran projecte de videojoc de 3Cat serà el joc de Crims, que l'està desenvolupant una empresa d'Igualada, Cubus Games, amb la complicitat de Goroka i de True Crime Factory, responsables de la producció executiva de la sèrie.
  • El joc proposarà crims de ficció, premiarà l'habilitat del jugador per resoldre casos i serà per a mòbils i tauletes. A més, es podrà descarregar des de les botigues d'Apple i Google.
  • El joc consistirà en resoldre reptes, tant intel·lectuals com d'habilitat, per tal d'esclarir diversos casos.

A més: La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha explicat que la Corporació vol esdevenir un actor clau en el sector dels videojocs i, alhora, interactuar amb altres agents rellevants: "És un àmbit en el qual hi hem de ser".

  • Aquesta decisió es basa en el fet que, pràcticament, un de cada dos catalans (el 46%) es declaren consumidors de videojocs i dediquen una hora al dia de mitjana a jugar-hi, una tendència a l'alça basada en una nova forma de comunicació més interactiva i bidireccional.

Per últim: La Corporació també farà una crida per a desenvolupar un videojoc per a públic juvenil, impulsarà uns premis per fomentar el talent jove del país i col·laborarà amb universitats.

  • Tal com ha expressat Oriol Boira, responsable del departament d'Arts digitals i Videojocs, més enllà dels continguts, part de l'estratègia de videojocs de 3Cat també implicarà estimular la innovació i "fomentar el talent jove" del país.
Categoria: La Jungla