La Jungla
Marc Ribas a 'Joc de cartes estiu'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes estiu' | TV3
Televisió

Un restaurant de 'Joc de cartes' aconsegueix la pitjor nota de la història del programa

Barcelona.
Temps de lectura: 4 minuts
Marc Ribas a 'Joc de cartes estiu'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes estiu' | TV3

L'últim programa de la temporada de Joc de cartes estiu ha buscat el millor restaurant centenari de Barcelona, reunint locals que tenen molta història i que són història de la ciutat comtal. Tot i això, la idea emblemàtica del programa no ha tingut bon resultat pel restaurant Can Miserias, que ha aconseguit la pitjor puntuació de la història del format.

D'on venim: Els tres restaurants que han representat els restaurants centenaris de Barcelona han estat els següents:

  • El restaurant Can Miserias, situat al barri de Sant Antoni i que va obrir l'any 1921.
  • La Fonda La Palmera, un negoci obert l'any 1862 amb nous aires des de l'any 2021, localitzat al barri del Raval.
  • I el restaurant Glaciar, situat a la plaça Reial del barri Gòtic, que va obrir les portes l'any 1922.

En detall: El Can Miserias s'ha emportat una puntuació de 3,1 de mitjana entre les valoracions dels seus companys, una nota que, tal com ha dit en Marc Ribas, ha estat "una de les notes... o la nota més baixa que recordo a la història de Joc de cartes". L'espai i el servei han rebut les millors puntuacions, amb un 5, seguides del menjar (3) i la cuina (2), i tocant fons amb el preu, amb un 0,5.

  • Pel que fa a l'espai, la resta de concursants l'han descrit amb una olor no força agradable en entrar al restaurant, una decoració i unes taules "senzilles", però el pitjor ha estat la cuina, que l'han considerat "vella" i amb una neteja "deficient", trobant espais i electrodomèstics sense netejar i greix. Tot i això, els responsables del restaurant han assegurat que va haver-hi quatre persones que van estar netejant la cuina sencera durant dos dies.
  • Quant al menjar, han trobat aliments "de fa dies" i menjar fet i sense tapar a la nevera. Els concursants l'han descrit com "pràcticament immenjable"
  • I pel que fa al servei, els comensals han criticat que al cambrer "li demanaven coses i no s'assabentava molt", el fet de trobar-se un caragol a terra i que s'ho guardés ràpidament a la butxaca com si res, i haver-se trobat totes les estovalles de tela amb taques.

En profunditat: Tot i considerar que "són notes cruels" i que no s'ho mereixen, el propietari i el cambrer del Can Miserias han acceptat la nota, però s'han justificat.

  • L'Oriol Vallet, propietari i cuiner, ha explicat que es troben en una situació econòmica complicada que s'ha de solucionar.
  • A més, ha assenyalat que no és cuiner i que necessita un: "No soc cuiner, fa quatre mesos que estic fent de cuiner. (...) Entenc les meves carències, però intento fer-ho sense la tècnica que pots tenir tu".

A més, tot i les crítiques que no s'esperaven els representants del Can Miserias, la Sílvia Quirosa, gerent d'operacions del Glaciar, s'ha mostrat disposada a ajudar i assessorar-los, generant un moment de melancolia i complicitat després de la tensió del moment: "No volem enfonsar a ningú. A mi m'heu enamorat. Sou dues persones...", i ha hagut de parar perquè s'ha emocionat. Seguidament, ha continuat explicant-se: "Vaig veure dues persones supertreballadores, que no dubtava que estan tot el dia donant-ho tot i que no saben fer-ho millor, com a molts llocs de Barcelona. Em sap molt de greu. I els ajudaré en tot el que necessitin. Tinc la sort d'haver estudiat i amb tot el que es pugui, els ajudaré".

Per últim: Les puntuacions finals, amb els vots del presentador, han quedat de la següent manera: el Can Miserias ha quedat en última posició (3,9), la Fonda La Palmera ha quedat segon (8,1) i el Glaciar ha guanyat el programa (8,6).

  • La Sílvia Quirosa, gerent d'operacions del Glaciar, i en Xavi Ballester, cambrer, han dit que el premi dels 3.000 euros de Joc de cartes estiu els repartiran entre tots els treballadors de l'establiment.