La Jungla
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

Un restaurant s'estavella a 'Joc de cartes': "S'ha de ser més humil"

Barcelona.
Temps de lectura: 5 minuts
Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas a 'Joc de cartes' | TV3

Aquest dimecres, Marc Ribas ha visitat la comarca de la Selva per trobar el restaurant que millor elabori els seus plats amb productes de proximitat a Joc de cartes. I, tot i els correctes comentaris generalitzats, a una parella de concursants d'un restaurant de Tossa de Mar se'ls ha girat la truita i no han acabat amb bon sabor de boca el programa.

D'on venim: El capítol d'aquesta setmana ha buscat el millor restaurant de la Selva, situada a les províncies de Girona i Barcelona, d'entre tres propostes, que elabori els seus plats amb productes de proximitat: els productes de km 0. Aquests han estat els seus protagonistes:

  • El restaurant Decler, gestionat per l'Adelaida da Conceiçao (cap de cuina) i la seva filla Patty (cap de sala). Un lloc situat molt a prop de la platja i on l'Adelaida cuina plats mediterranis amb productes de proximitat.
  • Al port de cala Canyelles, a Lloret de Mar, en Marc ha conegut el restaurant Port de la Cala, on Jose Delgado i Laura Calventus són el cuiner i la cap de sala. Es tracta d'un modern i nou restaurant que ofereix cuina mediterrània de proximitat fusionada amb cuina japonesa i tailandesa i amb alguns tocs de sabor de la cuina marroquina i hindú.
  • Finalment, arran de la platja a Tossa de Mar, està el restaurant Can d'Oru, on es troben l'Érik Sureda, un jove emprenedor que gestiona el restaurant, juntament amb César Giménez, el segon de cuina del restaurant.

En detall: En el programa d'avui, generalment, els comentaris han estat bastant correctes, tant els positius com els negatius, però la parella del Can d'Oru ha estat concretament molt exigent opinant i puntuant als seus contrincants directes. De fet, han estat els que menys han puntuat a gairebé totes les puntuacions de les altres dues parelles concursants. Tot i això, l'Érik i el César han estat els que menys punts han rebut tant per part dels seus companys com de la puntuació del presentador.

  • El Decler s'ha emportat una puntuació d'un 6,7 per part dels concursants i un 8 de Marc Ribas.
  • El Port de la Cala ha aconseguit una nota lleugerament inferior, un 6,2 dels companys i un 7,8 del xef.
  • I, una mica més lluny, el Can d'Oru s'ha emportat 5,9 punts de mitja dels concursants i un 6,2 de Ribas.

En profunditat: Tot i els evidents remirats comentaris durant tot el programa, no ha estat fins al moment de revelar les puntuacions, que els concursants s'han adonat de la jugada sense arguments dels representants del Can d'Oru.

  • Quan els companys de l'Érik i el César han demanat arguments, aquests no sabien respondre amb arguments que sostinguessin les seves baixes puntuacions: "Hem vingut a jugar. (...) T'he demanat un motiu i no m'has respost", ha dit la cap de sala del Decler.
  • Quan han hagut de valorar les puntuacions que ha rebut el Can d'Oru, pel que fa al servei del restaurant, han justificat que no havien portat al programa el cambrer actual perquè és nou i "no confien", el que ha provocat que el presentador l'aturés: "No confies en un membre del teu equip?".
  • Els concursants del Port de la Cala també han criticat que parlessin sempre molt d'ells, intentant ressaltar el seu nivell, i han opinat que han d'aprendre més i no tancar-se en banda si volen continuar creixent, paraules que ja havia pronunciat abans Marc Ribas. I les del Decler han seguit la mateixa línia: "S'estan retractant. Critiquen coses que ells fan. (...) Has de ser més humil".

A més, les xarxes socials han destacat molt les reiterades ocasions en les quals el segon de cuina del Can d'Oru, sobretot, ha fet ús de barbarismes quan parlava. De fet, Marc Ribas ha aturat el programa en més d'una ocasió per corregir el que ha dit.

Per últim: El Decler, havent rebut la puntuació més elevada dels seus companys i del presentador, s'ha coronat com el millor restaurant de producte de km 0 de la Selva i s'ha emportat els 3.000 euros del premi, que els invertiran a celebrar-ho amb tots els companys del restaurant.