La Jungla
Federico Jiménez Losantos i Aitana Bonmatí, en dues imatges d'arxiu
Foto: Federico Jiménez Losantos i Aitana Bonmatí, en dues imatges d'arxiu | EFE
Famosos

Losantos escup contra Aitana Bonmatí i el seu pare: "És un terrorista"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Federico Jiménez Losantos i Aitana Bonmatí, en dues imatges d'arxiu
Foto: Federico Jiménez Losantos i Aitana Bonmatí, en dues imatges d'arxiu | EFE

Federico Jiménez Losantos ha perdut els papers en directe contra Aitana Bonmatí, la futbolista del Barça escollida millor jugadora d'Europa per part de la UEFA. Segons el locutor d'esRadio, la blaugrana és la filla d'un "terrorista".

Què en sabem? Després de recollir divendres el premi a la millor jugadora de futbol de tot Europa, Aitana Bonmatí va fer des de l'escenari de Mònaco un discurs contra el masclisme i els abusos de poder i a favor de Jennifer Hermoso, excompanya al Barça i amb qui encara comparteix vestidor a la Selecció Espanyola. Un discurs que ha provocat la reacció irada de Losantos a la ràdio.

Què diu Losantos?

  • "Aquesta presumeix de que el seu pare era de Terra Lliure, és a dir, un terrorista. Si m'equivoco demano disculpes, però crec que no".
  • "Diu que és un lluitador que va denunciar els abusos de poder. Abús de poder, els que van amb una pistola, nena".
  • "Tota la corrupció de la FIFA i la UEFA, i aquesta nena dient que no es poden tolerar abusos de poder".
  • "Abús de poder? Sánchez, Rubiales però a la Federació, Tebas, Roures... però si el Barça d'aquesta nena ha estat afavorit, aquesta distingida lluitadora com el seu pare".

En detall: El pare d'Aitana Bonmatí és Vicent Conca, activista independentista d'esquerres detingut el 1992 en l'operació Garzón contra el sobiranisme català abans dels Jocs Olímpics de Barcelona. Conca va ser absolt en el judici per presumptes vincles amb Terra Lliure, i va denunciar haver estat torturat. Per aquests fets, el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar Espanya.

Reaccions: Les paraules de Losantos contra Aitana Bonmatí i la seva família han generat una allau de comentaris a les xarxes socials, i han situat el locutor de ràdio entre els trending topics a Espanya dels temes més comentats del moment.

Per acabar: En els últims anys, Losantos ha estat condemnat diverses vegades per calumniar terceres persones. Fa pocs mesos, el locutor va ser multat amb 100.000 euros per haver acusat l'exministre José Luis Ábalos d'ajudar a introduir "cocaïna, or i divises" a Espanya. Abans havia estat obligat a pagar 5.000 euros a Carolina Bescansa de Podem per haver-la vexat, i 3.000 euros a la ministra Irene Montero per comentaris masclistes.