La Jungla
Ricard Ustrell, nou presentador d'El matí de Catalunya Ràdio
Foto: Ricard Ustrell, nou presentador d'El matí de Catalunya Ràdio | TV3
Ràdio

Així ha estat l'estrena d'Ustrell a 'El matí de Catalunya Ràdio' (i la resposta de Basté a RAC1)

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Ricard Ustrell, nou presentador d'El matí de Catalunya Ràdio
Foto: Ricard Ustrell, nou presentador d'El matí de Catalunya Ràdio | TV3

Ricard Ustrell ha superat el primer dia com a nou presentador d'El matí de Catalunya Ràdio, en la nova etapa del programa sense Laura Rosel. Des d'aquest dilluns, el periodista de Sabadell intentarà remuntar les audiències, fent la competència directa a Jordi Basté, per "recuperar l'orgull d'escoltar i ser" de l'emissora, ha dit.

Què en sabem? A les vuit del matí, i amb la melodia de Let me entertain you de Robbie Williams, Ustrell ha agafat les regnes d'El matí de Catalunya Ràdio "amb una barreja d'emocions i molts nervis". En el seu primer editorial, el flamant presentador del matinal ha expressat que és "un dia molt especial" pel nou equip del programa, ha agraït la confiança a la direcció de la cadena i ha marcat els seus compromisos amb els oients.

Què diu Ricard Ustrell? Ustrell ha donat la benvinguda als oients a "un nou matí de Catalunya Ràdio", i ha dit que és "un enorme privilegi i una gran responsabilitat posar-se al capdavant d'aquest projecte i fer-ho aquí, on tot va començar", en referència als quatre anys que va presentar i dirigir El suplement. "Aquest programa que ens han encarregat és una oportunitat, agraeixo la confiança i la valentia del director Jordi Borda, també la força de la CCMA i la generositat amb que m'ha rebut tota la gent de Catalunya Ràdio", ha apuntat abans d'assegurar que el seu equip i ell mateix s'hi deixaran la pell.

En detall: Ustrell ha promès un programa amb ritme, que buscarà "les notícies més rellevants de sota les pedres, per tot el país" i que perseguirà "les millors entrevistes". També ha deixat clar que prestarà especial atenció a la cultura, la sanitat i l'educació, i que no oblidarà la situació del català: "Salutació al País Valencià, les illes Balears, la Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer i tots els que parlen català. El compromís és amb la llengua, i per tant també amb vosaltres", ha dit. Tot això, per "convertir El matí de Catalunya Ràdio en una veu que uneixi, construeixi i que sigui crítica, àcida i singular" i "recuperar l'orgull d'escoltar i ser de Catalunya Ràdio".

D'on venim? La decisió de fer fora Laura Rosel d'El matí de Catalunya Ràdio i posar Ricard Ustrell de presentador, que es va conèixer el passat mes de juny, va coincidir precisament amb la publicació de les dades d'audiència de la ràdio a la segona onada de l'EGM aquest any. Unes xifres que confirmen el lleu creixement del programa, que amb 443.000 oients de mitjana en té 5.000 més que el 2022, però que contrasta amb les grans xifres d'El món a RAC1 amb 711.000 oients.

Un altre apunt: Mentre Ustrell parlava des dels micròfons de Catalunya Ràdio, Jordi Basté també hi deia la seva des de RAC1. Després que la ràdio pública hagi compartit en les últimes hores la seva llarga llista de col·laboradors, Basté recollia el guant i marcava terreny: "Tindrem nous col·laboradors als programes per mantenir l'essència de cada any, que ens ha permès ser l'emissora preferida de tots els catalans, pensin com pensin, els darrers 14 anys consecutius. Perquè tots som ràdio i tots som 1. Cordeu-vos els cinturons, que ens ho passarem bé". La batalla ferotge per l'audiència ha començat.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Ràdio RAC1 Famosos