La Jungla
Arantxa Sáncez Vicario, a la Ciutat de la Justícia
Foto: Arantxa Sáncez Vicario, a la Ciutat de la Justícia | EFE
Famosos

Arantxa Sánchez Vicario, al banc dels acusats: s'enfronta a quatre anys de presó amb Josep Santacana

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Arantxa Sáncez Vicario, a la Ciutat de la Justícia
Foto: Arantxa Sáncez Vicario, a la Ciutat de la Justícia | EFE

Arantxa Sánchez Vicario i el seu exmarit, Josep Santacana, s'asseuen des d'aquest dimarts al banc dels acusats per un suposat pla per evitar el pagament d'un deute al Banc de Luxemburg. Per aquests fets, la Fiscalia demana quatre anys de presó per tots dos.

Què sabem? El judici, que s'està fent a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, ha començat dos anys després que l'extennista i el que fos el seu marit fossin acusats d'un delicte d'alçament de béns o d'insolvència punibles per part de la Fiscalia. En concret, el ministeri públic sosté que Sánchez Vicario, “sota les consignes” del seu exmarit i uns altres cinc acusats, “van idear un pla per descapitalitzar el seu nombrós patrimoni” i eludir el deute que tenien amb el Banc de Luxemburg.

En detall: Les conclusions de la Fiscalia sorgeixen arran de la denúncia presentada pel Banc de Luxemburg, que porta des de 2010 intentant cobrar –sense èxit– els diners amb què va avalar l'extennista perquè fes front una multa de 5,2 milions euros per frau a Hisenda.

A més, la Fiscalia també defensa que Sánchez Vicario i el seu ex van realitzar diverses “maniobres” amb un “ànim d'enriquiment il·lícit”. Accions com el buidatge de sis comptes corrents, perquè no hi hagués saldo en cas d'embargament, o la desaparició dels diners percebuts en concepte de reportatges en premsa i televisió.

Un altre apunt: Fiscalia els acusa també un procés de despatrimonialització immobiliari a través de societats de les quals ella "era titular real o fiduciària", dut a terme "sota les directrius" d'ell. Això inclou més d'una desena d'habitatges, a més de diverses places d'aparcament, un local en un port esportiu i diversos terrenys, entre altres propietats.

Categoria: La Jungla