La Jungla
Alain Hernández recorda el seu pare a 'Tot es mou'
Foto: Alain Hernández recorda el seu pare a 'Tot es mou' | TV3
Televisió

Alain Hernández commou amb el dur testimoni de l'alzheimer del seu pare a TV3

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 21 de setembre de 2023. 16:11
Temps de lectura: 1 minut
Alain Hernández recorda el seu pare a 'Tot es mou'
Foto: Alain Hernández recorda el seu pare a 'Tot es mou' | TV3

Aquest dijous es commemora el Dia Mundial contra l'Alzheimer, i Tot es mou de TV3 ha aprofitat l'efemèride per parlar amb Alain Hernández, protagonista del curtmetratge París 70, que gira precisament en torn d'aquesta malaltia.

Què en sabem? Alain Hernández és protagonista d'aquesta obra que és gairebé autobiogràfica, perquè quan el va gravar el 2022 feia tot just un any que el seu pare havia mort víctima de l'alzheimer. "Va ser molt terapèutic", recorda sobre els rodatges del curt.

Què diu Alain Hernández?

  • "Hi havia una frase: tinc ganes que tot això acabi. Hi ha aquest sentiment de culpabilitat".
  • "Pensava que estava cuidant la persona que més estimo però al mateix temps tenia ganes que se n'anés, que descansés i poder descansar jo. És molt dur".
  • "En el cas del meu pare, va començar quan es despistava. Quan a mi em passa, penso si he heretat la malaltia".
  • "A mon pare li va afectar ràpidament la percepció. No només no reconeixia les cares, sinó que no reconeixia els objectes".

A més, l'actor de Barcelona ha recordat també el xoc de veure com el seu pare perdia facultats, fins al punt que se li ha trencat la veu en més d'una ocasió. París 70 no deixa de ser també un homenatge al seu pare, un film que ha rebut ja més d'una quarantena de premis en festivals internacionals.