La Jungla
Concha Velasco, en una imatge d'arxiu
Foto: Concha Velasco, en una imatge d'arxiu | EFE
Famosos

L'últim adeu a Concha Velasco, tacat pels insults a Pedro Sánchez i Díaz Ayuso

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Concha Velasco, en una imatge d'arxiu
Foto: Concha Velasco, en una imatge d'arxiu | EFE

Concha Velasco ja a reposa a Valladolid, després de la seva mort dissabte 2 de novembre als 84 anys. A la capella ardent s'hi han apropat familiars, amics i polítics, no sense polèmica. Les visites de Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso han acabat entre crits i insults.

Què en sabem? Abans de traslladar les despulles de Concha Velasco a la seva ciutat natal, la capella ardent de l'actriu es va instal·lar dissabte al Teatre La Latina de Madrid. Entre els assistents hi havia Pedro Sánchez, president del govern espanyol, i Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid. Mentre el primer va ser rebut entre xiulets i crits de "traïdor", la segona va protagonitzar de forma involuntària una polèmica sonada quan l'actriu Marisa Paredes la va veure arribar i va cridar que marxés.

A més, exemplifica clarament la tensió política al carrer la resposta que el ministre Óscar puente –exalcalde de Valladolid– ha donat a José Luis Martínez Almeida, alcalde de Madrid, sobre les arrels de Concha Velasco. Una piulada que li ha costat crítiques per sectarisme.

Per acabar: Des d'aquest dilluns, les despulles de Concha Velasco reposen al panteó dels val·lisoletans il·lustres de la seva ciutat, on també hi ha enterrades altres figures de renom com Miguel Delibes, José Zorrilla o Rosa Chacel.