La Jungla
Toni Clapés, en una imatge a la ràdio
Foto: Toni Clapés, en una imatge a la ràdio | RAC1
Televisió

Toni Clapés esclata contra TV3 pel tractament de la mort de Ventura Pons

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Toni Clapés, en una imatge a la ràdio
Foto: Toni Clapés, en una imatge a la ràdio | RAC1

Ventura Pons va morir dilluns als 78 anys en un accident domèstic, ennuegat a casa. Una notícia tràgica, que mereixia una àmplia cobertura a TV3. Però la televisió pública no va dedicar cap especial al director més prolífic del cinema en català, una decisió que ha trepitjat alguns ulls de poll.

Què en sabem? Al Versió RAC1, l'actor Marc Martínez parlava del tancament de cinema Comèdia de Barcelona quan ha lamentat el desinterès que ha causat la notícia. I ho ha comparat amb el tractament de Ventura Pons a TV3: "S'ha mort i no li han fet ni un especial". Una crítica que Toni Clapés ha aprofitat per carregar contra la televisió pública catalana.

Què diu Toni Clapés? Des dels estudis de RAC1, Clapés ha lamentat que "no es projectés una punyetera pel·lícula de Ventura Pons" a TV3 coincidint amb el dia de la seva mort. "Que es mirin al mirall, que es deixin de mirar el melic i es mirin al mirall. Són incapaços, el dia que es mor Ventura Pons, de projectar una pel·lícula amb tots els canals que tenen? Mireu-vos al mirall i reflexioneu, que us convé", ha esclatat el presentador abans d'assenyalar que no és el primer cop que passa.

En detall: La crítica furibunda de Toni Clapés recorda polèmiques similars que s'han repetit en els últims anys a TV3 quan ha mort alguna personalitat del país. Va passar el novembre de 2020 amb la mort de l'actriu Montserrat Carulla. Malgrat que va ser un dels grans noms del teatre i el cinema a Catalunya, TV3 ni tan sols va obrir el Telenotícies amb la notícia, un fet que va provocar fins i tot la reacció irada del seu fill, amb una carta pública on denunciava la "indigna" cobertura de la mort de la mare.

Categoria: La Jungla