La Jungla
Miki Núñez plora per l'elecció del seu tema 'Escriurem' a OT 2023
Foto: Miki Núñez plora per l'elecció del seu tema 'Escriurem' a OT 2023 | Instagram
Televisió

El català arriba a OT 2023: l'actuació més esperada, Miki Núñez s'emociona i plora

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Miki Núñez plora per l'elecció del seu tema 'Escriurem' a OT 2023
Foto: Miki Núñez plora per l'elecció del seu tema 'Escriurem' a OT 2023 | Instagram

Vuit gales després de l'estrena, el català arriba per fi a OT 2023. Serà el proper dilluns, amb l'actuació anunciada aquest dimarts que faran la menorquina Chiara i el basc Martin.

Què en sabem? Tal com ha anunciat Noemí Galera al repartiment de temes, Chiara i Martin interpretaran Escriurem de Miki Núñez a la Gala 8. El tema original té una versió íntegra en català a dues veus amb Nil Moliner, i una altra meitat català i meitat euskera amb Izaro. Aquesta última és la que sonarà a OT 2023.

En detall: En les últimes hores, Amazon Prive Video ja ha emès els primers assajos del tema. Així és com sonen Chiara i Martin cantant Escriurem, amb Manu Guix al piano.

Reaccions: Des de casa seva, Miki Núñez ha fet un vídeo per les xarxes socials on s'ha mostrat molt emocionat per la tria que OT 2023 ha fet de la seva cançó, i entre llàgrimes ha expressat que és un somni fet realitat.

Per acabar: Va ser precisament Miki Núñez qui va fer història a Operación Triunfo, quan a l'edició de 2018 va ser el primer que va cantar mai en català des de l'estrena del programa disset anys abans. El cantant de Terrassa va interpretar Una lluna a l'aigua de Txarango, una decisió no exempta de polèmica per part de l'espanyolisme intransigent, que va acusar el programa de fer propaganda independentista per incloure una cançó en català.

Categoria: La Jungla