La Jungla
Xènia Casado, amb Chenoa i Buika a l'APM
Foto: Xènia Casado, amb Chenoa i Buika a l'APM | TV3
Televisió

TV3 es disculpa per la pífia de l'APM, en castellà amb les mallorquines Chenoa i Buika

Barcelona.
Actualitzat: Dimecres, 17 de gener de 2024. 14:32
Temps de lectura: 1 minut
Xènia Casado, amb Chenoa i Buika a l'APM
Foto: Xènia Casado, amb Chenoa i Buika a l'APM | TV3

Polèmica amb l'APM de TV3 i una de les seves reporteres, la sabadellenca Xènia Casado, per una entrevista en castellà a les catalanoparlants Chenoa i Buika en un reportatge sobre OT 2023. El director del programa ha demanat perdó.

Què en sabem? A l'última entrega de l'APM, Xènia Casado feia aquesta vegada la seva secció setmanal sobre OT 2023. Programa en català, a la televisió catalana, amb una reportera catalana i dues entrevistades de Mallorca que parlen català, la presentadora Chenoa i la membre del jurat Buika. Malgrat que es podien entendre perfectament en la mateixa llengua, Casado va fer l'entrevista en castellà.

Reacció: En les últimes hores, el tall de l'APM amb l'entrevista a Chenoa i Buika en castellà ha rebut centenars de crítiques a les xarxes socials per part de molts espectadors que recorden que la funció de TV3 és promoure i preservar el català. Un munt de comentaris que han provocat la disculpa pública del director del programa, Aniol Florensa.

Què diu? Florensa ha assegurat que a l'APM són "plenament conscients de la responsabilitat" que tenen amb la llengua, i s'ha responsabilitzat plenament i únicament del que ha definit com "un error". El director diu que les preguntes es van fer en castellà perquè hi havia dos membres del jurat que no entenien el català, malgrat que aquesta part finalment no es va emetre; igualment ha considerat que l'error no es pot justificar i s'ha compromès a millorar la tria del contingut a partir d'ara.

Categoria: La Jungla