La Jungla
David Meca, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: David Meca, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Famosos

David Meca fa 50 anys: sorprenent canvi de vida, ara es dedica a això

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
David Meca, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: David Meca, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

Aquest dijous dia 1 de febrer, l'exnedador David Meca fa 50 anys. Mig segle de vida, ara fora de les piscines que tan famós el van fer i allunyat també dels focus mediàtics.

Què en sabem? Des de fa més de deu anys, David Meca va donar per tancada la seva carrera de nedador professional. El sabadellenc havia estudiat Arquitectura de jove als EUA, i després de deixar la natació s'hi va començar a dedicar. Ara el sabadellenc és arquitecte, i compatibilitza la seva nova professió amb xerrades fent de coach motivacional per empresaris.

  • Com a arquitecte, té una empresa familiar de reformes que es dedica a la compravenda d'habitatges per rehabilitar-los i vendre'ls.
  • Com a coach, té dos llibres titulats Swim, consigue lo que te propones i Yo no temo a los tiburones, plens de referències al mar i comparacions amb el món empresarial.

En detall: David Meca viu ara a cavall entre Barcelona i Madrid. A la capital catalana hi té dues propietats, una d'elles és un antic convent on Gerard Piqué i Shakira van viure de llogues al començament de la seva relació, apunta el diari El Mundo; i a la capital espanyola ha adquirit un àtic a la concorreguda Gran Via.

D'on venim? Abans de retirar-se, David Meca va fer fortuna amb més de cent títols internacionals, vuit mundials i quatre campionats d'Europa. Famós també per batre rècords, com per exemple que va ser el primer en anar nedant de la península Ibèrica a les illes Balears o que va trencar la marca de velocitat creuant l'estret de Gibraltar en dues hores i mitja. Tampoc no ho va tenir sempre fàcil, i l'any 1999 va patir un cop molt dur quan va ser suspès per dopatge. Va estar mesos allunyat de la competició, fins que va aconseguir demostrar la seva innocència amb proves de laboratori.

Categoria: La Jungla